вівторок, 11 грудня 2007 07:10

Мер не закриватиме трьох газет

7 грудня мер Києва Леонід Черновецький, 56 років, заявив у прямому ефірі телеканалу "Київ", що за жодних обставин не збирається ліквідовувати муніципальних газет.

— Я ніколи не підпишу нічого, що співвідноситься з ліквідацією міських засобів масової інформації, — підкреслив міський голова. При цьому він додав, що муніципальні газети "Хрещатик", "Вечірній Київ" і "Столиця" стали набагато кращими та об"єктивнішими.

— Усе незадоволення роботою або публікаціями ЗМІ — це предмет обговорення та дискусій, але в жодному разі не привід для їх закриття, — говорить Леонід Черновецький.

Минулого четверга Київрада прийняла з подачі депутата-"регіонала" Олександра Прогнімака, 49 років, рішення про ліквідацію впродовж півроку трьох вищеназваних газет. "Регіонал" конфліктував із газетою "Хрещатик" після того як там 25 жовтня вийшла стаття "Портрет донецького киянина на тлі конфіскованої нерухомості". Прогнімак вимагав у головного редактора газети Дениса Жарких спростування, скаржився мерові. Позицію Олександра Прогнімака підтримала більшість депутатів.

— Комунальні друковані ЗМІ давно збиткові для бюджету. Вони необ"єктивно висвітлювали події в Київраді, — каже однопартієць Прогнімака Олексій Омельяненко, 34 роки.

Підтримала "регіоналів" також член депутатської групи Віталія Кличка Наталія Новак, 52 роки.

— У європейських столицях вже давно немає комунальних ЗМІ, і в нас їх пора давно ліквідувати, — пояснила Наталія Новак.

Як заявив днями секретар Київради Олесь Довгий, 27 років, фракція Блоку Леоніда Черновецького ініціюватиме ветування рішення Київради про ліквідацію газет. За його словами, воно не матиме жодних юридичних наслідків.

Зараз ви читаєте новину «Мер не закриватиме трьох газет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі