субота, 29 березня 2008 07:07

Мер Києва хоче контролювати обласну енергетику

Мерія не винна в аварії на чотирьох лініях електропередач, які стались у вівторок увечері на Київщині. Тому відповідати за обрив силових електрокабелів має обласна рада.

"Аварія — справжня катастрофа. Її причина — відсутність грошей у бюджеті області, де в облраді зареєстровано 90 відсотків депутатів від БЮТу. В результаті сотні будинків у столиці виявилися знеструмленими, люди застряли в ліфтах, залишилися без води й тепла", — цитує слова Леоніда Черновецького, 56 років, прес-служба КМДА.

У повідомленні йдеться: мер попросив президента передати в управління столиці всі об"єкти, які забезпечують місто електроенергією. Якщо Ющенко не вирішить цього питання, то кияни й надалі будуть заручниками аварій на енергетичних об"єктах області.

— Гроші для їх належного утримання, очевидно, розкрадаються. Я вважаю, що частково територія області повинна приєднатись до Києва, разом із енергозабезпечуючими об"єктами, — такий вихід із ситуації пропонує міський голова.

25 березня, в результаті аварійного відключення ЛЕПів "Ірпінь-Біличі", "Північна-Біличі", "Північна-Ірпінь" і "Мінська N2", чотири райони міста залишилися без електрики й опалення. Найбільше відключень зафіксували у житлових масивах Борщагівка, Виноградар, Біличі, Академмістечко, Поділ та на Мінському масиві.

Зараз ви читаєте новину «Мер Києва хоче контролювати обласну енергетику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі