вівторок, 17 липня 2007 07:07

Маршрутки не ходитимуть до центру з 2008 року

Минулого четверга на засіданні Київради назвали вулиці, по яких обмежать територію для в"їзду маршрутних таксі. Центром міста вважається його частина між пл. Лесі Українки, вул. Січневого повстання, пл. Контрактовою, вул. Артема, пл. Перемоги та вул. Саксаганського. Зараз тут зупиняються "газелі" та "богдани" понад 20 маршрутів — N189, 228, 233, 406, 412, 532, 575 та інші.

— Це не обмеження руху транспорту, а його покращення, — виправляє в.о. заступника київського міського голови Іван Салій, 64 роки.

Пояснює, що маршрутки незручні. Орієнтовно з початку наступного року в центрі курсуватимуть тролейбуси й автобуси завдовжки 12–19 метрів і низькою підлогою. Так, мовляв, комфортніше й безпечніше.

Схеми маршрутів ще обговорюють. Проте дуже змінювати їх не будуть, запевняє Іван Миколайович.

Фірми-перевізники нововведенням обурюються.

— Що буду робити, ще не знаю! Прийдеться, напевне, закупляти нові автобуси, — бідкається 32-річний директор підприємства "Пріор" Олександр Царик.

"Пріорові" належить 302 маршрут — Вишневе—Контрактова площа. Людей перевозять "богданами", довжина яких 8 метрів. Підприємець думає купувати автобуси в Черкасах. Проте поки що не поспішає.

— Не думаю, що зміни будуть уже з наступного року, — каже Царик.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутки не ходитимуть до центру з 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі