середа, 13 червня 2007 07:07

Малі маршрутки приберуть із доріг

Маленькі маршрутки — наприклад, "газелі" — мають зникнути з вулиць Києва. Так розпорядився керівник Головного управління транспорту і зв"язку столиці Іван Шпильовий. За новими правилами, в маршрутках має бути не менше 19 посадкових місць, двоє автоматичних дверей та хоча б один люк. Цим критеріям відповідають маршрутки типу "Богдан".

У малі маршрутки, мовляв, зазвичай набивається забагато людей, що не відповідає техніці безпеки. До того ж багато малих маршруток на вулицях міста займають більше місця, ніж менша кількість великих.

Пасажири здебільшого підтримують рішення мерії. А от перевізники роблять вигляд, що його немає.

Маршрутка "газель" N495 (Виноградар — Республіканський стадіон) належить ТОВ "Таркет". Проте власники говорять, що не мають автобуса такого типу і не дають жодних коментарів з цього приводу.

— Ці "газелі", як коробочки, — скаржиться 64-річна прибиральниця Ольга Антонівна, яка користується згаданим маршрутом. — Удень там нічим дихати, а стояти неможливо.

Водії "газелей" представлятися відмовляються, але припускають, що їхні начальники домовляться з мерією. Принаймні, малі автобуси можуть перекинути на маршрути у ті мікрорайони, де є круті й вузькі вулички.

Зараз ви читаєте новину «Малі маршрутки приберуть із доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі