четвер, 20 березня 2008 07:09

Майстерню віддали комерсантам

Майстерня "Український сувенір" вимагає від Верховного суду скасувати рішення судів нижчої інстанції. Ті вирішили виселити її з приміщення на вул. Пушкінській, 31в.

14 березня виконавча служба Шевченківського району виселила майстерню з напівпідвального приміщення площею 84 кв м, де вона працювала 15 років. Торік район виставив цю площу на конкурс. 27 квітня 2007-го тендер на право оренди виграло комерційне підприємство "4 Сайд Ук". У конкурсі також брало участь підприємство "Торговий дім Ватра". За квадратний метр оренди воно запропонувало 60 грн. "Український сувенір" гарантував 80. "4 Сайд Ук" дав найвищу ціну — 85 грн.

— "Український сувенір" справно виконував умови договору оренди протягом всіх років. То Шевченківська райрада мала б спершу запропонувати нам подовжити оренду. Ми погодилися б платити по 85 гривень за квадрат, — каже "ГПУ" Раїса Сендецька, 54 роки, юрист підприємства.

За неофіційною інформацією, "4 Сайд Ук" викупила в райради це приміщення і планує відкрити в ньому офіс. Нині воно опечатане. Серед описаних виконавцями речей — 9-метровий "Рушник національної єдності". Його торік вишивала 1051 людина в усіх областях України. А завершила полотно разом зі столичними вишивальницями Катерина Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Майстерню віддали комерсантам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі