вівторок, 15 травня 2007 07:04

Луценко позмагається за посаду мера Києва

Новопризначений секретар Ради національної безпеки та оборони Іван Плющ передбачив, що дату проведення дострокових парламентських виборів назвуть у середу. А відбудуться вони 15 липня. Киян цікавить, чи переобиратимуть мера столиці. Однак ніхто не береться цього прогнозувати.

Леонід Черновецький намагається не коментувати політичну ситуацію.

Тим часом свою кандидатуру на посаду столичного голови запропонував лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко. На прес-конференції в Полтаві він нагадав, що Леонід Черновецький не з"явився на Хрещатику в День Перемоги, та заявив, що вважає доцільним переобрати міського голову.

— Я братиму участь у виборах, — каже Луценко.

Про перевибори мера столиці говорити зарано, вважає політолог Володимир Фесенко, 48 років.

Нині для перевиборів у Києві немає ні правових, ні політичних підстав, каже він. Такі підстави виникнуть, якщо чинний мер не налагодить стосунки з Віктором Ющенком, Віктором Януковичем або майбутнім прем"єром. Сьогодні Леонід Черновецький зберігає нейтралітет.

— Луценко перевіряє, як відреагують на його заяву БЮТ та інші політичні сили. Його перспективи залежатимуть від того, чи балотуватиметься на посаду мера Юлія Тимошенко, — вважає Володимир Фесенко.

Раніше політолог Дмитро Видрін не виключав, що лідерка БЮТу балотуватиметься на посаду мера Києва, адже ця посада — міцний трамплін для президентських перегонів.

Черновецький, Омельченко, Луценко, Кличко, Тимошенко, якщо не стане прем"єром, — таких потенційних кандидатів на посаду мера в разі перевиборів називає Фесенко.

У прес-службі Київради відмовилися озвучити позицію Леоніда Черновецького щодо можливих позачергових виборів.

— Мер не буде коментувати такі неадекватні заяви. Це все фантазії пана Луценка, — кажуть речники Черновецького.

Зараз ви читаєте новину «Луценко позмагається за посаду мера Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі