понеділок, 14 червня 2021 14:43

Льодостадіону не буде: столичну землю вартістю 105 млн грн забрали в горе-орендаря

Льодостадіону не буде: столичну землю вартістю 105 млн грн забрали в горе-орендаря
Оболонська окружна прокуратура домоглася повернення громаді земель Пуща-Водицького лісництва. Фото: Київська міська прокуратура

У Києві домоглися реального повернення столичній громаді земель Пуща-Водицького лісництва вартістю 105 млн грн.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

"Установлено, що дві земельні ділянки були надані приватному підприємству в оренду на 15 років для будівництва й забудови рекреаційних земель спортивно-оздоровчим комплексом з льодовим стадіоном. Орендар понад 10 років не нічого не будує на орендованих ділянках і свій обов'язок щодо своєчасної сплати коштів за договором виконує неналежно", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний гектар Труханового острова забрали в охорони Медведчука

Прокуратура звернулася до господарського суду Києва з позовом про розірвання договорів оренди й повернення земельних ділянок у власність територіальної громади, який суд задовольнив.

Договір оренди припинили. Земельні ділянки повернули територіальній громаді.

Ідеться про земельні ділянки на вул. Міській в Оболонському районі Києва, площею 28,5 га. 2007 року вказану землю горе-орендатор отримав у довготривалу оренду під будівництво комплексу з льодостадіоном. Відтоді будівництво на ділянці так і не розпочали. А з 2013 року систематично не сплачують орендну плату. Сума заборгованості станом на 2020 рік становить майже 1,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Льодостадіону не буде: столичну землю вартістю 105 млн грн забрали в горе-орендаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі