четвер, 31 травня 2007 07:09

Ліфт у Дніпровському районі зірвався через спеку

26 травня в дев"ятиповерховому житловому будинку N4 на Дарницькому бульварі зірвався ліфт. У ньому в гості до своєї подруги Тамари Павлюк їхала 50-річна Лідія Ванжега.

— Я того дня була на дачі, — каже Тамара Павлюк. — Коли дізналася, подзвонила у "швидку". Сказали, що у Лідії черепно-мозкова травма і забій хребта. У неділю її виписали.

Головний інженер Комунального підприємства з утримання житлового господарства Дніпровського району Володимир Дзюба, 59 років, стверджує, що аварія сталася не в останню чергу через спеку. Не спрацював міжповерховий датчик, який регулює швидкість ліфта.

— Він зупинився на 13 сантиметрів нижче рівня підлоги, — припускає він. — Таке буває, коли надворі стоїть жара. Відмовила електроніка.

Наступного дня ліфт у будинку N4 запрацював.

Мешканка будинку 60-річна Катерина Кондратенко на 9-й поверх ходить пішки. Ліфтом не користується й онуці забороняє:

— Нашому будинку 35 років. Останні два місяці ліфт постійно ламається. За день перед нещасним випадком там застрягла моя сусідка. Дзвонила до диспетчерської кілька разів. Кажу: люди добрі, жара на вулиці, в жінки може статися інсульт. Приїхали за годину.

— У нашому районі загалом проблеми з ліфтовим парком, — каже голова Дніпровської РДА 53-річний Олександр Сотніков. — Негайно треба замінити 1500 ліфтів. Їх обладнання повністю зношене, релейні системи управління щодня виходять із ладу. Десять днів тому ми відправили листа мерові Києва, щоб знайшли гроші на ремонт. Чекаємо відповіді.

11 травня у ліфті на вул. Дубового в тому ж районі застряг міліціонер. Чоловіка витягнули з підйомника. Після того він перестав працювати зовсім. У грудні 2005-го на бул. Давидова у ліфтовій шахті загинув хлопчик.

На термінову реконструкцію підйомників Дніпровському району треба 115 млн 502 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Ліфт у Дніпровському районі зірвався через спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі