четвер, 18 вересня 2008 20:16

Леонід Черновецький показав свій кабінет (ФОТО)

  Міський голова Леонід Черновецький демонструє у кабінеті сувенір на робочому столі — позолочений болт із гайкою
Міський голова Леонід Черновецький демонструє у кабінеті сувенір на робочому столі — позолочений болт із гайкою

У середу мер 56-річний Леонід Черновецький показав журналістам власний кабінет на дев"ятому поверсі міськради.

Журналісти запитали Черновецького про зниклі картини українських художників, які, за чутками, перебувають у будівлі на Хрещатику, 36. Спершу мер сказав, що жодних картин у його кабінеті немає. Потім запропонував побачити це на власні очі.

Із четвертого на дев"ятий поверх журналісти піднімалися пішки, а мер, кажуть, поїхав ліфтом. На дверях кабінету невелика золотиста табличка — "Київський міський голова Леонід Черновецький". Приміщення просторе та світле. Праворуч від дверей стіл, де голова проводить наради. За ним одночасно може сидіти до 20 осіб. Біля столу — троє вікон, навколо нього — шкіряні світло-бежеві крісла.

На тумбочці — рідкокристалічний телевізор марки Bang&Olufsen. Відео- та аудіотехніку цієї фірми вважають найдорожчою. Купують її фанати чистого звуку чи заможні люди.

Є низький маленький скляний столик із візитівками мера, надрукованими українською, російською й англійською. На них вказано офісний телефон столичного голови — 235 69 59 і факс — 270 54 70. На стіні над столиком висить фотопортрет Аліни, онуки Леоніда Черновецького. Дівчинка усміхається. По обидва боки від столика — прапори Києва й України. Стіл Черновецького стоїть у віддаленому кутку зліва, вікон біля нього немає. Як і портрета президента України. Ще один портрет онучки Аліни стоїть на робочому столі мера. Поряд зображення внука Леоніда. На столі також дві ікони, пляшка мінералки "Перре", а навпроти крісла Черновецького лежить сувенір — позолочений болт із гайкою.

— Это мне на "Камеди клаб" подарили. Это потому, что я хозяйственный. Он символизирует мое хозяйство, — пояснює мер і сміється.

Книг у кабінеті Черновецького кілька десятків. Серед них — Святе письмо Старого Завіту, Біблія, Псалтир, "Истенность православия". Також видання "Японія від А до Я" та "Урбанізація в Україні" Івана Салія, екс-заступника Черновецького. Праворуч від столу ще одні дері.

— А здесь я секретничаю с коллегами. Думаю, КГБ сюда с прослушкой еще не залезло. Вообще у меня ненормированный рабочий день, поэтому я могу сутками в этом кабинете бывать. Вночи я здесь еще не был, — каже мер.

Заводить до кімнати. Тут є малий столик і шкіряний диван, на якому можна виспатися. До стіни кронштейном прикріплено телевізор. На полиці біля нього лежить аркуш із нумерацією телеканалів.

Кажуть, що Черновецький має ще два службових кабінети — на другому та третьому поверхах.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Черновецький показав свій кабінет (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі