середа, 10 вересня 2008 20:08

Легковики платитимуть по п"ятірці

Бюджетна комісія міськради схвалила у вівторок проект рішення, мета якого — обмеження в"їзду до столиці автівок із інших міст України.

Згідно проекту, аби заїхати у місто, іногороднім водіям треба заплатити 5 грн. Таке правило депутати хочуть запровадити на всіх напрямках: бориспільському, чернігівському, вишгородському, гостомельському, овруцькому, житомирському та одеському.

У мерії підрахували, що міський бюджет отримуватиме щороку завдяки цьому рішенню 1 млрд 277 млн 500 тис. грн. Після бюджетної комісії проект має ще схвалити профільна транспортна комісія міськради.

Член столичної організації Спілки автомобілістів України Віталій Бондарук, 38 років, вважає, що в"їзд у столицю має бути для легкового транспорту безплатним.

— Так це що, баба з дідом, аби побачити своїх онуків і привезти їм домашнього творожку, мають п"ять гривень платити зі своєї пенсії? Це — абсурд, — каже Бондарук.

За даними міськадміністрації, столицею проїжджає щодня 98 тис. транзитних легковиків.

Зараз ви читаєте новину «Легковики платитимуть по п"ятірці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі