вівторок, 06 травня 2008 07:11

Лаврську дзвіницю підсвітили німецькими лампами

2 травня по-новому засвітилася стометрова дзвіниця Свято-Успенського собору Києво-Печерської Лаври.

— У дитинстві я жив за 50 кілометрів від Києва. Тоді дзвіницю Свято-Успенського собору було видно в нашому селі Халеп"я вдень. А зараз, завдяки підсвітленню, її можна буде побачити здалека навіть уночі. Тепер наша дзвіниця має радикально інший вигляд. Вона красива не лише ззовні. Увечері вона ніби засвітилася зсередини. Такий ефект виник, бо прожектори в кожній арці спрямовані на стіну, — розповідає "ГПУ" Ігор Федоряченко, 57 років. Чоловік працює завідувачем сектору "Дзвіниця" Свято-Успенського собору музею-заповідника "Києво-Печерська Лавра".

Роботи з підсвічування дзвіниці тривають. У 24 прожектори робітники встановили майже сто італійських і німецьких енергоощадних натрієвих ламп. Залишилося ще стільки ж.

На церемонії презентації освітлення побував мер Леонід Черновецький. Він пообіцяв, що до 7 травня засвітять пам"ятну стелу на площі Перемоги. А до 14 травня — пам"ятник засновникам Києва на Набережній. До 17 травня будуть по-новому освітлені три столичних мости через річку Дніпро — міст Метро, Пішохідний та Московський.

Цьогоріч із міського бюджету на розвиток системи освітлення виділено 50,2 млн грн. Це вдвічі більше ніж 2005-го, повідомляє прес-служба мерії.

Зараз ви читаєте новину «Лаврську дзвіницю підсвітили німецькими лампами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі