четвер, 03 липня 2008 07:12

Квитки до Карпат розкуповують швидше

"ГПУ" з"ясувала, чи легко купити квитки зі столиці на найпопулярніші курортні маршрути: до моря та в Карпати. У п"ятницю, 27 червня, на Центральному і Південному міських вокзалах черги. Біля кожної каси зо три десятки людей.

— Уже другу годину переходжу з однієї каси до іншої. Як тільки моя черга доходить, касири оголошують технічні перерви. Але я таки взяла квиток до Керчі на 6 липня, як і планувала, — каже Євгенія Вахмянина, 22 роки. — Цього літа білети на море легше дістати, може, люди бояться туди їхати через нафтові плями.

Між чергами ходять кілька чоловіків, пропонують квитки до Севастополя.

— Маю два квитки на 5 липня. У мене трохи змінилися плани, хочу повернути свої гроші, а якщо в касу здавати, то втрачаю 30 відсотків, — говорить 27-річний Володимир.

— За тиждень взяти квитки на південь і захід — це реально, — запевняє  Ганна, касир.

— Ну, я б так не стверджувала. Я купила квиток до Мукачева за 40 днів до відправлення. Хотіла взяти із собою ще подругу, але за два тижні квитки вже розібрали, — втручається в розмову Олена Мураховська, 34 роки.

Касирка додає, що більше розкуповують квитки на вечірні рейси і на вихідні.

За даними резервування місць на сайті Південної залізниці на 1 липня, квитки на захід розкуповують швидше, ніж на південь.

— Статистики не ведемо, але майже 70 відсотків пасажирів беруть квитки туди й назад, — кажуть у службі пасажирських перевезень Укрзалізниці.

Якщо квитків на прямий рейс взяти не вдається, можна спробувати виїхати з іншого міста.

— На 12 липня вже не було квитків до Ужгорода. Купив до Львова, а звідти доберуся електричкою, їх багато їде, — розповідає Сергій Логвиненко, 35 років. — Торік так само з друзями добиралися в Крим, брали квитки до Дніпропетровська, а звідти легше взяти квиток, у великому місті багато людей виходить.

Літак варто замовляти за місяць

Авіакомпанія "Візз Ейр Україна" з 11 липня проводить промо-акцію. Якщо замовити квитки за місяць до вильоту, можна зекономити час і гроші. Політ із Києва до Львова, Одеси, Сімферополя та зі Львова до Сімферополя коштуватиме 48 грн. За два тижні до вильоту той же квиток обійдеться у 206 грн. Чим менше часу залишиться до рейсу, тим вищою буде ціна.

Зараз ви читаєте новину «Квитки до Карпат розкуповують швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі