вівторок, 12 серпня 2008 16:30

"Континенталь" вищий за "Парус" на 5 метрів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Хмарочоси ”Континенталь” і ”Парус” розташовані по обидва боки однієї вулиці. Обидві висотні будівлі належать одній компанії — ”Мандарин-Плаза”
Хмарочоси ”Континенталь” і ”Парус” розташовані по обидва боки однієї вулиці. Обидві висотні будівлі належать одній компанії — ”Мандарин-Плаза”

На Бессарабці завершують основні будівельні роботи зі зведення нового бізнес-центру "Континенталь".

Він розташований біля станції метро Палац спорту. Новий хмарочос спорудили навпроти іншого відомого висотного бізнес-центру "Парус". "Континенталь" має 32 поверхи.

— Ми вже встановлюємо на будинку скло, проводимо внутрішні роботи. Плануємо відкрити бізнес-центр наступного року. Нова будівля загалом матиме 135,6 метрів заввишки. Це більш як на п"ять метрів вище від "Паруса", його висота — 130 метрів. Однак 33-поверховий "Парус" виглядатиме вищим. Бо його побудували на схилі, де починається бульвар Лесі Українки, — каже "ГПУ" Віктор Власов, 45 років, перший заступник директора товариства "Три О", компанії-забудовника.

Зі слів Власова, до будівлі хмарочоса прилягатиме торговельно-розважальний центр заввишки 45 м.

— Це буде 12-поверховий торговельно-розважальний центр. Для України він буде унікальним, бо критий басейн розмістять на верхньому поверсі, — пояснює чоловік.

Три підземні поверхи розважального центру займатиме паркінг на 550 автівок. Чотири перші поверхи центру орендуватимуть 120 магазинів. На п"ятому відкриють боулінг, а над ним будуть два поверхи кінотеатрів. Ще на п"яти поверхах — офіси. Вони матимуть еліпсоподібну форму. Загальна торгова площа 12 поверхів ТРЦ "Континенталь" — 22 тис. кв. м. Кажуть, уже відомі перші орендарі — мережа "Фуршет", боулінг-клуб "AMF", кінотеатр "Кронверк Сінема".

Замовник будівництва дотепер узгоджує з архітекторами та дизайнерами проект хмарочоса й прилеглого до нього центру. Можливо, на верхніх поверхах обох будівель облаштують парки.

Під час зведення ТРЦ використали метал Житомирського заводу огороджувальних конструкцій. На майданчику розповідають, що терміни будівництва трохи затяглися через заборону в"їзду вантажівок серед дня у місто. Через це матеріали завозили невчасно.

Загальна площа нового хмарочоса — 125 тис. кв. м. Його зведення розпочали в серпні 2003-го. Будує компанія "Основа Солсиф". Раніше "Континенталь" мав іншу, "робочу" назву — торговельно-розважальний центр "Еспланада", від назви вулиці Еспланадної, на якій він розташований. 2004-го заявляли, що в новому будинку будуть житлові квартири, згодом змінили його цільове призначення — на офісний центр.

Торік уважали, що найвищим житловим будинком у місті є 100-метрова будівля на просп. Григоренка, 7а, Осокорки. Окрім того, на Троєщині на початку вул. Бальзака протягом чотирьох років зводять шість висоток, кожна — 100-метрова. На вул. Глибочицькій, 43 російська компанія "Міракс" споруджує діловий центр заввишки 198 м.

Зараз ви читаєте новину «"Континенталь" вищий за "Парус" на 5 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі