середа, 22 жовтня 2008 18:25

Комунальники ходитимуть до боржників у гості

Працівники ЖЕКів відтепер не вивішуватимуть списків боржників за комунальні послуги на дверях під"їздів. Вони відвідуватимуть неплатників особисто.

Таку інструкцію розробили фахівці з Головного інформаційно-обчислювального центру мерії (ГІОЦ).

— В інструкції передбачена роз"яснювальна робота. Комунальники мають прийти до неплатників. Запитати, чому не сплачують за комунальні послуги, повідомити про суму боргу. Та й взагалі — провести психологічну роботу з ними, — каже "ГПУ" Станіслав Каплуненко, 40 років, директор ГІОЦ. — У середньому на один ЖЕК припадає по 36 неплатників. У місті загалом — 123 комунальні установи. Тож зробити це буде неважко.

Боржнику запропонують підписати акт, що він попереджений про суму боргу. Якщо людина відмовиться, акт мають право завірити члени комісії, які ходили до неплатника в гості. У ГІОЦі знають, що люди не зобов"язані відчиняти двері й впускати до себе в гості комунальників. Таких неплатників про борг повідомить двірник, він і запропонує підписати акт.

Станіслав Каплуненко додає, що центр хоче також заохочувати тих киян, які добросовісно й своєчасно сплачують комунальні послуги.

— Списки добросовісних платників ми передаватимемо до органів районної влади. А вони вже вирішуватимуть, як саме заохочувати цих людей, — зазначає директор.

Із його слів, підприємство тепер укладає реєстр боржників. Хочуть, аби заборгованості в майбутньому з них стягували спеціальні юридичні фірми.

Інструкцію ГІОЦу мають передати на розгляд для затвердження в мерії. За підрахунками фахівців, у місті є 4900 постійних неплатників за комунальні послуги. Сума їхнього боргу перевищує 70 млн грн. Кожен із них винен місту щонайменше 10 тис. грн, каже Каплуненко.

Зараз ви читаєте новину «Комунальники ходитимуть до боржників у гості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі