пʼятниця, 05 вересня 2008 19:47

Комісія міськради відмовилася скорочувати райони

3 вересня профільна комісія міськради відмовилася розглядати питання про скорочення кількості адміністративних районів столиці з десяти до п"яти.

Проект на засіданні комісії з питань місцевого самоврядування представив депутатам заступник мера Володимир Головач, 59 років. Депутати від БЮТу заявили, що проект не підготовлений. "Бютівець" Олег Медведєв вважає, що керівництво мерії хоче ліквідувати райони, чиї керівники конфліктують із Леонідом Черновецьким.

3 вересня Леонід Черновецький заявив, що кількість районів у столиці слід скоротити вдвічі.

— Це один із напрямів боротьби столичної влади з корупцією, — заявив він.

На його думку, чим більше чиновників, тим більше хабарів платять їм підприємці та мешканці міста. Деякі керівники районів продають приміщення дошкільних установ і шкіл. Черновецький має намір провести громадські слухання щодо скорочення районів.

Мер пропонує міськраді залишити Дарницький, Деснянський, Оболонський, Печерський і Солом"янський райони. Відповідно, Дніпровський, Шевченківський, Подільський, Голосіївський і Святошинський слід ліквідувати.

За інформацією соціологічної компанії GfK Ukraine, 76% жителів міста не підтримують ідею про скорочення районів у столиці.

Зараз ви читаєте новину «Комісія міськради відмовилася скорочувати райони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі