пʼятниця, 21 вересня 2007 07:02

Колишнього слідчого вбили й розчленували

Автор: фото: Олександр ІВАСІВКА-НАВРОЦЬКИЙ
  Мати й рідний брат Дмитра Ковальського (сидять біля домовини) та наречена Євгенія біля під’їзду в день похорону
Мати й рідний брат Дмитра Ковальського (сидять біля домовини) та наречена Євгенія біля під’їзду в день похорону

Минулої суботи, коли з усіх дворів Троєщини виїжджали весільні кортежі, у дворі будинку N8 на вул. Володимира Висоцького ховали 24-річного Дмитра Ковальського.

Труну винесли з під"їзду й годину відспівували. Поруч голосили мати та наречена Євгенія. Голову покійного накрили рядном.

Дмитро Ковальський загинув за дивних обставин. Його розчленоване тіло знайшли закопаним під Києвом, неподалік траси Бровари–Зазим"я.

— 11 вересня батько Дмитра зателефонував у міліцію. Він повідомив: син зник, його не бачили з 1 вересня. Мобільний не відповідав, — розповідає "ГПУ" Володимир Поліщук, 43 роки, начальник прес-служби ГУ МВС Києва.

Спершу міліціонери порушили кримінальну справу за ст. "Незаконне позбавлення волі". Опитали знайомих Дмитра Ковальського і вийшли на його 27-річного друга Максима. З"ясували, що той бачив Дмитра одним із останніх. Слідчі поспілкувалися з ним і одразу ж запідозрили його у вбивстві. Киянина затримали. Він почав давати свідчення. Згодом справу перекваліфікували за статтею "Навмисне вбивство".

2005-го Дмитро Ковальський закінчив Національну академію МВС, отримав спеціальність експерта-криміналіста. Пішов працювати слідчим із кримінальних справ у Дніпровський райвідділ міліції. Отримав звання лейтенанта. Працював у районній міліції два роки. Потім звільнився з міліції й розпочав власний бізнес. Колеги та друзі покійного розповіли кореспондентові "ГПУ", що Дмитро торгував лісом. Справи, кажуть, ішли непогано. На початку літа Дмитро Ковальський продав старе авто "бмв" і купив новеньку "Шкоду Суперб". У салоні така коштує від $30 тис.

Із Максимом Дмитро Ковальський потоваришував зо три роки тому. Знайомі Дмитра кажуть, що вони вели справи разом. Розповідають про затриманого здебільшого негативне.

— Очі в нього були недобрі. Мені завжди здавалося, що він — нещира людина, готовий зробити якусь підлість, — розповідає "ГПУ" Сергій, друг Дмитра. У похоронній процесії йде за труною.

У помешкання повернувся з великими пакетами й лопатою

Інші колеги покійного пригадали, що Максим — повний і дуже сильний чоловік. Одного разу він сам, без сторонньої допомоги, виштовхав легковик, у якому сидів Дмитро. Демонстрував так усім знайомим свою силу.

Володимир Поліщук каже, затриманий відразу ж зізнався у вбивстві Ковальського. Максим розповів слідчим, що гостював на квартирі, яку Дмитро винаймав на вул. Лісківській на Троєщині разом із жінкою на ім"я Євгенія. Вона на той час відпочивала в Болгарії. Між чоловіками виникла сварка з невідомої причини. Максим чотири рази вдарив Ковальського по голові металевою битою, каже Володимир Поліщук. Убивця забрав із квартири на Лісківській 1500 грн, мобільник "Нокія 8800" і ключі. Наступного дня повернувся у помешкання з великими чорними поліетиленовими пакетами й лопатою. Труп Ковальського заніс у ванну, там розчленував кухонним ножем. Потім попросив 22-річного друга-киянина, аби той допоміг позбавитися тіла. Його вивезли за місто й закопали.

У міліцейському главку кажуть: убивство ніяк не пов"язане з розслідуванням кримінальних справ, які вів Дмитро.

— Кажуть, що останнім часом стосунки загиблого й затриманого погіршилися. Вони сварилися, може бути, хтось позичив комусь гроші. Зараз ми з"ясовуємо обставини злочину, — каже Володимир Поліщук.

— Це все сталося через гроші, — переконаний Олег Конопленко, знайомий покійного.

Викладач Національної академії МВС Сергій Олексійчук, 33 роки, був начальником того курсу, на якому вчився Дмитро Ковальський. Чоловік пригадує, що Дмитро був комунікабельним і старанним курсантом. Успішно займався рукопашним боєм. Учився на "добре" й "відмінно". На нього звертали увагу дівчата. Перші два роки був помічником начальника курсу. Це найвища можлива посада серед курсантів. До академії Ковальський закінчив військове училище ім. Богуна на Печерську.

Затриманому Максиму загрожує від 7 до 15 років ув"язнення.

Родичі кажуть, покійний Дмитро збирався найближчим часом одружитися з Євгенією.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього слідчого вбили й розчленували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі