вівторок, 24 липня 2012 13:53

КМДА витратитить більше мільярда на нерентабельний ремонт вагонів метро

КМДА витратитить більше мільярда на нерентабельний ремонт вагонів метро
За ці гроші можна було б придбати 25 нових потягів. Фото: livejournal.com

Головне управління транспорту та зв'язку КМДА 16 липня уклало угоду з ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" про комплексну модернізацію вагонів метро. Про це пишуть Наші гроші з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Передбачається, що на модернізацію вагонів типу "Е" та їх модифікації з впровадженням асинхронного тягового приводу витратять 1 мільярд 8 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Станції в київському метро оголошує відомий американський диктор

Впродовж року потрібно модернізувати 95 вагонів типу "Е", "Еж", "Ем-501", "Ем-502", 81-502, які виготовлені в період з 1964 року по 1980 рік і приписані до депо "Дарниця".

Загалом інвентарний парк пасажирських вагонів столичного метрополітену налічує 762 вагони.

У конкурсній документації повідомляється, що модернізація вагонів, виготовлених понад 30 років тому, дозволить зекономити фінансові ресурси на придбання нових вагонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київське метро відзвітувало про збиток у 90,4 мільйона гривень

Як відомо, у 2010 році для київського метро купили потяг Крюківського заводу. Коштував такий склад 40 мільйонів гривень. За кошти виділені на модернізацію, можна було б купити більше 25 нових потягів.

Зараз ви читаєте новину «КМДА витратитить більше мільярда на нерентабельний ремонт вагонів метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі