субота, 07 вересня 2019 18:41

Кличко запропонував встановити у ВР нову систему голосування

Кличко запропонував встановити у ВР нову систему голосування
Виталий Кличко предложил новую систему голосования для Верховной Рады Фото: пресслужба Кличка

Віталій Кличко запропонував систему голосування, що унеможливлює не персональне голосування.

Аналогічна система працює в Київській міській раді. Таку ініціативу мер Києва подав спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову, передає пресслужба Кличка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кличка можуть перепризначити, якщо принесе клятву на вірність Зеленському"

"Єдина система персонального голосування, яка унеможливлює кнопкодавство - "Рада-4"- працює в Київраді вже майже 4 роки. Таку систему можна встановити в парламенті. Не треба нічого вигадувати. Вже все є і працює. Коли ми її встановлювали, мені говорили, що в нас і так більшість в міськраді, що вистачатиме голосів для ухвалення рішень. Але, я відповідав, що завжди може бути велика спокуса обходити систему, голосувати за когось. Тому ми встановили нову систему. Бо я переконаний, що голосування за іншу особу - це політична корупція", - наголосив мер столиці.

5 вересня Кабінет міністрів погодив звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. Остаточне рішення має прийняти президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Кличко запропонував встановити у ВР нову систему голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі