четвер, 12 липня 2018 21:47

Кличко підписав розпорядження про підвищення вартості проїзду

Кличко підписав розпорядження про підвищення вартості проїзду
У Столиці підвищать вартість проїзду. Фото: styler.rbc.ua

З 14 липня у Києві встановлять нові тарифи на перевезення пасажирів у метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та у міській електричці

Розпорядження підписав міський голова Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

Разовий квиток на проїзд в одному із видів транспорту коштуватиме 8 гривень. Пасажири, які користуються системою поповнення безконтактних карток зможуть сплачувати за 1 поїздку в метрополітені від 6,50 грн у разі одноразового придбання 50 поїздок.

Термін дії безконтактної картки збільшується із 6 до 12 місяців. Кількість поїздок, одноразово придбаних на пластикову картку, не може перевищувати 50 одиниць, а загальна кількість таких поїздок не може перевищувати 100 одиниць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сині - на мило: у київському метро доведеться обміняти старі жетони

Вартість проїзного квитка на один місяць у наземному транспорті (без обмеження кількості поїздок) коштуватиме 390 грн, а у метрополітені — 610 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 46 поїздок) — 570 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 62 поїздки) — 670 грн.

У столичному метро запроваджують нові проїзні квитки, що використовуватимуться з моменту активації: 10 поїздок на 5 календарних днів (75 грн), 14 поїздок на 7 днів (104 грн) та 30 поїздок на 15 календарних днів (210 грн).

Зберегли пільги на проїзд громадським транспортом для пенсіонерів, ветеранів бойових дій на Донбасі, чорнобильців та інших пільгових категорій населення.

Раніше придбані проїзні квитки чи жетони залишаються дійсними до кінця липня. Пасажири можуть їздити у метро за раніше придбаними пластиковими безконтактними картками.

Починаючи з 1 вересня, раніше придбані жетони та разові квитки старого зразка обміну не підлягають і кошти за них не повертаються.

З 14 липня вартість разової поїздки у метро та наземному громадському транспорті становитиме 6,3 грн – за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 грн – за разову поїздку.

Зараз ви читаєте новину «Кличко підписав розпорядження про підвищення вартості проїзду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі