пʼятниця, 18 квітня 2008 07:01

"Київводоканал" просить допомоги прокурора

Комунальне підприємство "Київводоканал" просить міську прокуратуру припинити розкрадання в столиці чавунних каналізаційних кришок.

"Просимо вашого сприяння, шановний Євгене Миколайовичу, в вирішенні питання про недопущення розкрадання кришок і люків інженерних мереж", — йдеться в листі-зверненні за підписом генерального директора "Київводоканалу" Ярослава Філатова прокурору столиці Євгенові Блажівському. Текст листа розміщено на офіційному сайті підприємства.

Причиною звернення стало зростання крадіжок каналізаційних кришок у місті. За статистикою, протягом 2006 року у столиці вкрали 1025 кришок, 2007-го — 1199. Протягом січня-березня 2008-го зникло 276.

"Київводоканал" нагадує, що крадіжки кришок від оглядових колодязів становлять загрозу для життя і здоров"я людей. Також це погіршує фінансовий стан комунального підприємства.

Керівники "Київводоканалу" кілька разів зверталися до міської міліції, аби та заборонила приймати кришки в пунктах збору вторсировини. Але правоохоронці цього не зробили, зазначено в листі.

Підприємство обслуговує 180 тис. комплектів чавунних люків і кришок оглядових колодязів каналізації. Раніше мерія вивчала можливість замінити чавунні кришки та металеві стічні ґратки на пластикові або гумові. Але остаточного рішення не прийнято.

Зараз ви читаєте новину «"Київводоканал" просить допомоги прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі