середа, 06 жовтня 2010 17:12

Київський зоопарк визнали найгіршим у світі

Київський зоопарк визнали найгіршим у світі
Згідно з дослідженням, яке проводила німецька газета Bild разом з організацією по захисту тварин PETA, київський зоопарк один з 5-ти найбільш жахливих звіринців у світі.

Дослідники відзначають, що такої великий смертності, та ще й у такий короткий період, не спостерігалося в жодному зоопарку світу. Тільки за останні півроку тут загинули бізон, амурський тигр, ведмідь, зебра, броненосець, 13 великих пернатих, кінь Пржевальського та індійський слон Бой.

"Це жахливо. Раніше наш звіринець вважався одним з найкращих у Союзі. А тепер ми в рейтингу найгірших у світі. Але це очікуваний результат. Те, що творило попереднє керівництво, просто неприпустимо. І нинішній рейтинг - це не що інше, як реакція громадськості. Адже багато хто говорив про жахи, що творяться в зоопарку. Тепер проблему визнали, і ми будемо її вирішувати, повертаючи столичному зоопарку добре ім'я ", - розповів працівник зоопарку Сергій Григор'єв.

Разом з нами, у списку "гірших" виявився китайський зоопарк у Шеньяні, іракський розплідник в Гілканді, єгипетський в Гізі і румунський в Орадеа.

Нагадаємо, 3 грудня 2009 року помер уссурійський білогрудий ведмідь Ося. Офіційна причина - хронічна пневмонія, яку безрезультатно лікували протягом декількох років. Йому було 20 років (зазвичай живуть 25-33 роки).

Наприкінці лютого 2010-го в 20-річному віці помер один із старожилів зоопарку - амурський тигр Іван. Він був еталоном краси, його сім'я використовувалося для запліднення тигриць в багатьох європейських країнах. В останні роки Іван страждав на цілу низку хвороб.

29 березня цього року загинув самець зебри Гранта - Тео. Він невдало стрибнув, послизнувся і зламав шию.

26 квітня раптово помер азіатський слон Бой, точні причини смерті якого досі з'ясовуються.

Кількома днями пізніше померла 26-річна самка бізона по кличці Вія.

1 вересня від ниркової недостатності помер шимпанзе Джоні.

Комсомольская правда в Украине

Зараз ви читаєте новину «Київський зоопарк визнали найгіршим у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі