вівторок, 22 липня 2008 07:09

Київський інститут реклами виселили з елітного району

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Охоронець фірми ”Укрконцепт” закриває об’єктив кореспондента, аби не дати сфотографувати колишню будівлю Інституту реклами на вулиці Кожум’яцькій, 12б, що на Подолі
Охоронець фірми ”Укрконцепт” закриває об’єктив кореспондента, аби не дати сфотографувати колишню будівлю Інституту реклами на вулиці Кожум’яцькій, 12б, що на Подолі

"Я спершу був у шоці. Уявіть: заплатив гроші за навчання сина. Прийшов, а інституту вже нема. І жоден телефон не відповідає, — каже Вадим Рибалка, 42 роки, батько абітурієнта.

Тиждень тому, із десяток одягнених як робітники охоронців захопили 4-поверхову будівлю Інституту реклами.

— Це сталося до початку робочого дня, о 8.40. Хвилин за 5 встановили зелений паркан і ворота біля входу в інститут, — розповідає "ГПУ" Сергій Ліфінцев, 50 років, перший проректор закладу. — Кілька спортсменів стояли на вході. Інші опечатали інститутські приміщення. Нікого з викладачів усередину не впустили.

Проректор каже, що Інститут реклами працював на Подолі 10 років. Протягом двох останніх компанія "Київміськбуд-1" вимагала виселення закладу. Вона забудовує урочище Гончарі-Кожум"яки приватними котеджами.

— Вони спершу будували собі котеджі, а в нас тріскали стіни. Але жодного ремонту "Київміськбуд-1" не робив. 2005-го в нас закінчився термін оренди приміщення. Просили Подільську адміністрацію, аби її подовжили. Та відповіді не було. Потім виявилося, що район 2007 року передав будівлю в оренду іншій компанії. Я скажу так: вона пов"язана з "Київміськбудом-1", — пояснює Сергій Ліфінцев.

Нині у будівлі на вул. Кожум"яцькій, 12б, працює фірма "Укрконцепт".

— Запевняю: ніхто це приміщення не приватизовуватиме й не продаватиме — це однозначно. Ми теж займаємося освітньою діяльністю, як і пан Ліфінцев. Із вересня 2009-го тут відкриють гімназію й дитсадок. Але спершу відремонтуємо будівлю. Маємо документи на її оренду, — розказує "ГПУ" Дмитро Іванов, 39 років, із "Укрконцепту". — Ліфінцев, до речі, знав про конкурс оренди, подавав до суду на нас, але програв. І навіть не повідомив своїх працівників, що мав проблеми з орендою.

У п"ятницю викладачі Інституту реклами поїхали дивитися нове приміщення, що на бульварі Перова, 14а.

— А мені тут більше подобається. Тихіше, чистіше повітря. Ще б устигнути переїхати вчасно, — перемовляються викладачі. Тепер інститут працюватиме на Воскресенці, у будівлі школи N201.

— На конкурсі оренди розглядали пропозиції двох претендентів — компанії "Укрконцепт" та Інституту реклами, — повідомляє "ГПУ" Ігор Підлісний, виконувач обов"язків начальника управління комунального майна Подільської райдержадміністрації. — Перша запропонувала вигідніші умови для району. Зокрема, погодилася безкоштовно взяти на навчання дітей-сиріт. А Інститут реклами із цим не погодився. Тому комісія уклала договір оренди з "Укрконцептом".

Вадим Рибалка хвилюється, чи вчасно розпочнеться навчання в будівлі на Воскресенці. Він заплатив за рік навчання сина Дмитра на факультеті дизайну 10 900 грн. Викладачі кажуть, студенти обіцяли допомогти закладу перевезти меблі й речі.

Зараз ви читаєте новину «Київський інститут реклами виселили з елітного району». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі