середа, 07 березня 2012 17:36

Київські жебраки знущаються з цуценят, аби викликати жаль у перехожих

Київські жебраки знущаються з цуценят, аби викликати жаль у перехожих

Жебраки, які використовують собак, щоб розжалобити перехожих, перетягують тваринам горло резинками, що ті не просили їсти і поводилися тихо. Про це йдеться у сюжеті СТБ, розповідає Українська правда.

Днями волонтери силою забрали у жебрачки з переходу цуценя з жахливою раною на шиї.

"Коли я побачила собаку, то подумала, що їй просто хтось перерізав горло. Я вперше бачу таку рану. При цьому цуценя ніби почувалося непогано. Складалося враження, що воно звикло до цього", - сказала волонтерка Олена Мошинець.

Жебрачка навіть за гроші віддавати цуцика категорично відмовлялася. Кілька днів тому вдалося відвоювати лише за п'ятим разом в присутності міліції.

За словами ветеринара, тримісячне цуценя загинуло б за кілька днів.

"Ну, це хтось познущався над собакою спеціально, щоб вона повільно помирала. Ще 2-3 дні, й ця резинка продавила би магістральні судини, які йдуть по шиї. І вона би померла", - сказав ветеринар Сергій Величко.

За три дні після того, як у жебрачки забрали пса, вона знову сиділа на звичному місці біля ЦУМу і знову з цуценям.

Тим часом в Україні за жорстоке поводження з тваринами законодавство передбачає штраф або арешт на пів року.

Зоозахисники та волонтери певні: столична міліція закриває очі і на жебраків з собаками і на Куренівку, де торгують або й просто віддають "у добрі руки" собак.

У міністерстві ж радять скаржитися на бездіяльність столичної міліції.

Зараз ви читаєте новину «Київські жебраки знущаються з цуценят, аби викликати жаль у перехожих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі