неділя, 08 листопада 2015 18:15

Київські супермаркети почали продавати ялинки і новорічні прикраси
9

Фото: Яна Романюк

Столичні магазини виставили на продаж новорічну продукцію. Про це кореспонденті Gazeta.ua розповіла киянка Ірина Сергійчук.

"Вранці пішли з чоловіком в один із столичних гіпермаркетів будівельних матеріалів, - каже Ірина. – Хотіли вибрати нові шпалери. Але там саме розставили новорічні іграшки та ялинки. Купили шість новорічних прикрас і нову гірлянду на ялинку. Доньці сподобалися новорічні іграшки у вигляді мавпи. За східним календарем мавпа є господарем 2016 року".

За словами Ірини, цього року трохи виросли ціни на штучні ялинки і новорічні прикраси для дому.

"Ціни виросли десь на третину, але є чимало недорогих та гарних новорічних іграшок, - говорить Ірина. – Штучні ялинки та сосни коштують від 400 до 3 тисяч гривень, кульки – від 20 до 100 гривень. Ми купили кілька по 34 і 44 гривні. Є дощик і гірлянди, костюми для Діда Мороза і Снігуроньки. Покупців поки у рядах із сувенірною продукцією і штучними ялинками небагато. Працівники продовжують розставляти продукцію".

В іншому столичному супермаркеті прикрашають гірляндами вивіски та вітрини. Товар планують виставити на полиці наступного тижня.

"Товар уже посортували і привозять зі складу до магазинів. Торгувати новорічними прикрасами у столиці починають з 14-15 листопада, хоча багато мереж виставляють продукцію ще на початку місяця", - розказує Костянтин, адміністратор одного з київських супермаркетів.

За словами адміністратора, ціни на святковий товар підняли від 10 до 40 %.

"Ялинки та іграшки дійсно подорожчали, але продукцію, яку не розпродали торік, продавати збираємося за старою ціною, - каже Костянтин. – Багато продукції будемо продавати у комплекті. Наприклад, якщо покупець бере ялинку і комплект іграшок до неї, то отримує знижку у 10 відсотків. Багато продукції нової, яку мережі закупляли за новими цінами, які зв'язані з курсом долара. Їхня вартість буде вищою. А торішні новорічні іграшки із зображенням кози можна буде купити на третину дешевше, ніж їх продавали у грудні 2014-го. Цьогорічні із мавпочками будуть від 20 до 70 гривень за кулю".

Як запевнив адміністратор, уже з 2-3 січня вартість прикрас подешевшає.

"Непроданий новорічний товар будуть розпродувати. У цей період ціни часто ріжуть навпіл", - говорить Костянтин.

Зараз ви читаєте новину «Київські супермаркети почали продавати ялинки і новорічні прикраси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі