середа, 04 червня 2008 07:06

Київські сквери почали вирізати після виборів

Кілька десятків людей увійшли днями із бензопилами до скверу на вул. Гористій, що у районі Ширма, неподалік Голосіївської площі. За кілька годин знищили півсквера. Зрізали 100 дерев.

Раніше те саме сталося у двох сусідніх парках. У сквері на вул. Гвардійській вирізали 200 дерев і кущів. Потім хтось захопив 10 соток території, відгородивши їх металевим парканом. Місцеві кажуть: будуватимуть котеджі.

— У понеділок одразу після виборів мера збирався на роботу і побачив бригаду в чорній формі з написом "охорона". Вони рубали дерева. Сказали, земля куплена, є дозвіл на вирубку. За тиждень огородили півскверу, привезли техніку. Вирили два котловани, вже ганяють бетономішалки, — розповідає житель вул. Холмогорської Анатолій Максименко, 58 років.

Місцеві бачили, як до будмайданчика під"їжджав легковик із номерами Верховної Ради. Анатолій Максименко каже, мешканці зверталися до голови Голосіївської райадміністрації Сергія Садового. Він обіцяв розібратися із забудовниками. Але ніхто поки що не приїжджав від районної влади.

Три тижні тому Шевченківський суд заборонив будувати в сквері на вул. Гористій. Місцеві подавали позов проти Київради. 2003 року міськрада виділила дві ділянки по 10 соток у цьому сквері. Кажуть, студентам. 2004-го депутати знову виділили дві ділянки по 10 соток у тому ж парку.

Зараз ви читаєте новину «Київські сквери почали вирізати після виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі