четвер, 07 лютого 2008 07:10

Київрада відпочиватиме два тижні

Сесії Київради, заплановані на 7 і 13 лютого, перенесуть на два тижні.

Таке рішення прийняли у вівторок увечері на засіданні президії Київради. Міські обранці зберуться в сесійній залі на Хрещатику, 36 не раніше ніж 21 лютого.

Мер Леонід Черновецький на президію не прийшов. Олесь Довгий, секретар Київради, пояснив, що міський голова досі на лікарняному. Рішення про перенесення сесії на півмісяця ухвалили всі керівники фракцій Київради включно з опозицією. Хоча на початку засідання фракції БЮТу, Блоку Кличка та соціалістів виступали проти цього.

Міські опозиціонери переконані: промерівська більшість боїться можливих змін у складі Київради. Тому й відтягують сесію. У середу ввечері мала засідати міська виборча комісія. Вона могла зобов"язати скласти мандати 15 депутатів-перебіжчиків. Тих, хто був обраний у Київраду від БЮТу, але потім перейшов до промерівської більшості. Секретар міського виборчкому Юрій Лозовський, 59 років, підтвердив "ГПУ", що комісія мала розглядати це питання. БЮТ подав їй на затвердження список 15 нових депутатів, каже Лозовський.

Опозиція буде сильнішою, якщо нові "бютівці" стануть депутатами, переконані міські обранці.

— Теперішній більшості вигідно, аби вони не увійшли до сесійної зали, — каже депутат із Блоку Кличка Наталія Новак, 52 роки.

— Може бути сформована нова більшість. Відтак між фракціями почнуться перемовини про формування більшості із двох третин від складу Київради. Саме стільки треба, аби висловити нинішньому мерові недовіру, — пояснює "ГПУ" депутат-нашоукраїнець Зорян Шкіряк, 37 років.

1 лютого Апеляційний адміністративний суд Києва визнав законним виключення 15 депутатів Київради із міського списку БЮТу. 12 січня 2007 року парламент ухвалив закон про імперативний мандат, що забороняє перехід депутата до іншої фракції.

Зараз ви читаєте новину «Київрада відпочиватиме два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі