пʼятниця, 12 червня 2020 15:04

Київ змінює умови проїзду деяких пільгових категорій громадян

Київ змінює умови проїзду деяких пільгових категорій громадян
Із 1 липня пасажири, які користуються пільгами на проїзд і не зареєстровані в Києві, для проїзду у громадському транспорті столиці мають придбати квиток у будь-який зручний спосіб. Фото: Pixabay

Для деяких жителів Києва з 1 липня змінять умови надання пільгового проїзду в громадському транспорті.

Зміни стосуються людей, які не прописані у столиці, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Проїзд пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду міським громадським транспортом, здійснюватиметься на загальних підставах. За умови реєстрації електронного квитка. Відшкодування ж витрат на проїзд здійснюватимуть органи соціального захисту населення за місцем реєстрації людини", — зазначив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві працює метро: що варто знати про поїздки під час карантину

Із 1 липня пасажири, які користуються пільгами на проїзд і не зареєстровані в Києві, для проїзду в громадському транспорті столиці мають придбати квиток у будь-який зручний спосіб; скористатися ним в громадському транспорті; зберегти квиток (у разі придбання паперового QR-квитка), або чек за сплату проїзду чи банківську виписку — в разі сплати банківською картою; звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації для компенсації витрат на проїзд.

За словами Кличка, такі кроки є вимушеними, тому що послуги з пільгового проїзду осіб, які не зареєстровані в Києві, столичним перевізникам з державного бюджету не компенсують.

Пасажири, які мають пільги і зареєстровані в Києві, і надалі користуватимуться громадським транспортом за рахунок міського бюджету — за карткою киянина. Оформити її можна в будь-якому відділенні державного Ощадбанку.

З 1 липня громадський транспорт в Києві переходить на електронний квиток остаточно. Сплатити за проїзд у громадському транспорті можна буде за допомогою KyivSmartCard, карткою метро (до 31.03.2021), безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах у метро.

Зараз ви читаєте новину «Київ змінює умови проїзду деяких пільгових категорій громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі