Ексклюзиви
понеділок, 11 листопада 2013 14:51

Київ створює основу нової системи самоврядування

Київська міська рада на сесії 13 листопада ухвалить низку рішень про надання дозволу на створення мешканцями Києва органів самоорганізації населення. Про це повідомила журналістам депутат Київради Алла Шлапак.

"Органи самоорганізації населення в Києві на практиці довели, що є надзвичайно ефективним механізмом відстоювання інтересів громадянами. Протягом останніх трьох років столична влада, зокрема, голова Київміськадміністрації Олександр Попов здійснювали політику максимального сприяння розвитку ОСНів. Позитивний результат такої роботи відчули десятки тисяч киян. Тому ми й надалі створюватимемо кращі умови для діяльності тих органів самоорганізації населення, що вже існують. А також стимулюватимемо створення нових ОСНів", – зазначила Алла Шлапак.

Депутат розповіла, що на сесію Київради будуть винесені питання про надання дозволу на створення ОСН "Будинковий комітет "Вулиця Довженка, 10", "Будинковий комітет "Вулиця Анищенка, 4", "Будинковий комітет "Вулиця Кіквідзе, 23", "Комітет мікрорайону "Либідський" тощо.

"Президент Віктор Янукович чітко окреслив, що головним завданням політики модернізації, що проводиться в державі, є, зокрема, розвиток освіченого, вільного та самоврядного громадянського суспільства. А Стратегія державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затверджена Указом глави держави, вимагає від місцевих органів влади зокрема й максимального сприяння діяльності органів самоорганізації населення", – сказала Алла Шлапак.

Зокрема, голова КМДА Олександр Попов нещодавно заявив, що "Київ потребує термінової зміні системи самоврядування територіальної громади". "Київ має стати взірцем для всієї України у сфері розширення прав і повноважень представницьких органів, якими є ОСН. Кияни неодноразово демонстрували готовність брати участь в управлінні містом. Вони допомагали складати програми ремонту будинків, дворів і ліфтів та контролювати їх виконання. Активна громадянська позиція жителів Києва допомагає нам боротися з хаотичною забудовою міста, зі знищенням зелених зон. Але вплив громади може і має бути набагато сильнішим", – зазначає Попов.

 

Зараз ви читаєте новину «Київ створює основу нової системи самоврядування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути