неділя, 27 травня 2018 11:32

Київ справляє іменини: як відзначають свято

27 травня на майдані Незалежності відзначать і День міста, і закриття фіналу Ліги чемпіонів. Гості заходу зможуть помилуватися виступами трьох оркестрів і двох хорів, шоу маршових барабанів, вокальними та танцювальними перформансами.

На сьогодні заплановано проведення десятків заходів: від концерту під будівлею КМДА до захоплюючих виставок, ярмарків і фестивалів.

Фішкою святкування стане вокальний флешмоб - учасники виконають гімн Ліги чемпіонів в супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів України.

 

На святкування Дня Києва буде витрачено 2,5 млн грн з міського бюджету. Ця сума стала найбільшою за останні кілька років.

Футбольне свято вболівальників ЛЧ "Фестиваль чемпіонів" на Хрещатику 27 травня зміниться урочистостями з грандіозним концертом до Дня міста, де заплановано масове виконання гімну Києва, концерти духового і симфонічного оркестрів, фестиваль електронної музики і джазу.

Також на відвідувачів чекає шоу маршових барабанів, DJ-сети, вокальні та танцювальні перформанси, флешмоби тощо. Початок концерту заплановано на 13:00, орієнтовний час закінчення 21:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як саранча: фанати майже знищили столичний парк

Також в День Києва відбудеться один з наймасовіших і яскравих заходів - "Пробіг під каштанами".

 

Пройдуть фестиваль морозива, фестиваль крафтового українського пива, ярмарок народного мистецтва, велогонки.

Святкові заходи відбуватимуться протягом всіх вихідних і не тільки в центрі міста, а в кожному районі столиці.

Перший День народження Київ відзначив в травні 1982 року, трохи більше 30 років тому. Дата була умовна. Офіційно святкування Дня Києва стали проводити з 1987-го, в останні вихідні травня.

Зараз ви читаєте новину «Київ справляє іменини: як відзначають свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі