четвер, 29 жовтня 2020 17:51

Київ на Новий рік може бути в червоній зоні

Наступного тижня Київ залишиться в помаранчевій зоні карантину. За прогнозами фахівців, такий колір на епідеміологічній мапі України місто втримає до грудня.

Про це заявив Олег Рубан, голова Держпродспоживслужби столиці.

Автор: "Главком"
  Ліжковий фонд столиці становить приблизно 3200 ліжок
Ліжковий фонд столиці становить приблизно 3200 ліжок

"Сьогодні всі наші зусилля спрямовано на те, щоб Київ не потрапив до червоної зони. А це залежить від створення нових ліжкових місць для прийому хворих. У Києва є ще резерви, щоб до грудня залишатися в помаранчевій зоні", – розповів Рубан для "Сьогодні".

Другий показник, за яким визначають зонування, – це рівень захворюваності. У Києві він стає дедалі більшим і зростатиме щотижня на 3-5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворих на коронавірус недоліковують у столичних стаціонарах

"До червоної зони можемо увійти, якщо в нас буде захворюваність понад 320 випадків на 100 тис. населення. Таке теоретично можливо тільки в грудні. За нашими розрахунками, ліжкового фонду нам вистачить на весь листопад", – додав Рубан.

За словами чиновника, ліжковий фонд столиці становить приблизно 3200 ліжок. Його заповнюваність коливається від 60 до 70%.

Станом на 29 жовтня, інфікованих коронавірусом у столиці побільшало на 577 осіб. Загалом підтверджених випадків захворювання - 36 027.

Зараз ви читаєте новину «Київ на Новий рік може бути в червоній зоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі