четвер, 22 квітня 2021 18:01

Київ модернізує систему теплопостачання за €140 млн

Київ модернізує систему теплопостачання за  €140 млн
Київ модернізує систему теплопостачання. Фото: Володимир Гонтар, УНІАН

Київрада підтримала залучення кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку на проведення масштабного оновлення системи централізованого теплопостачання.

За це рішення 22 квітня проголосували 93 депутати, повідомила пресслужба Київради.

"Кредит в обсязі близько €140 мільйонів буде взято під гарантію Київської міської ради у 2021 році для оновлення та реконструкції критичних об'єктів теплоенергетичної інфраструктури міста, покращення якості комунальних послуг для його мешканців. Очікуваний строк погашення кредиту складає до 13 років із дати укладання кредитного договору", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли в Києві повністю вимкнуть опалення

Зазначається, що реалізація проєкту надасть відчутний ефект уже в короткостроковій перспективі. Так, очікуються економія витрат на виробництво теплової енергії, що споживається мешканцями, та зменшення аварійності тепломереж.

Столична влада розраховує, що сума щорічної економічної вигоди від впровадження інвестиційного проєкту складе близько €22 млн.

"Що стосується окупності проєкту, то Європейський банк реконструкції та розвитку розглядав цей проєкт як самоокупний. Тобто суб'єкт господарювання комунального сектору бере кошти, отримає шляхом цього економію і цим коштом зможе розрахуватись. Бюджетна підтримка не передбачається", - додали в повідомленні.

Цьогорічна зима була найхолодніша за останні три роки. Заборгованість за тепло у Києві зросла на 17%. Станом на 1 квітня 2021 року, загальна заборгованість киян за тепло і гарячу воду становить 4,6 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Київ модернізує систему теплопостачання за €140 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі