вівторок, 02 серпня 2016 18:19

Київ більше не прийматиме львівське сміття

Київ більше не прийматиме львівське сміття

Київ припинив приймати непотріб зі Львова з 1 серпня. Це повязано з тим, що на сміттєспалювальному заводі "Енергія" розпочали плановий ремонт.

Про це заявив директор Київкомунсервісу Євгеній Русін, повідомляє прес-служба міськадміністрації.

"Ми припинили приймати як львівське сміття, так і київське. Відходи, які раніше направлялися з Києва на "Енергію" тепер відвозитимуть на полігон № 5. Ремонтні роботи триватимуть до кінця серпня. Цього року запланували відновити бункер ТПВ. Там потрібно замінити близько 10 тонн металевих конструкцій, відремонтувати труби димових газів, дренажної системи бункера. Також полагодити електрофільтри", – розповів Русін.

За час дії домовленостей зі Львова на сміттєспалювальний завод столиці завезли трохи більше 6 500 тонн відходів. Всього за червень-липень в "Енергії" спалили трохи більше 42 тис. тонн. Щоденно до Києва завозили до 200 тон непотребу, додав чиновник.

"Жодних фінансових затрат з бюджету Києва на утилізацію львівського сміття не було", – нагадав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Читайте також: Грибовицький завал Садового

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула пожежа, яка призвела до людських жертв. Тоді було прийнято рішення про закриття полігону. Мер міста Львів Андрій Садовий попросив столичного міського голову Віталія Кличка сприяти у вирішенні проблеми з утилізації відходів.

Зараз ви читаєте новину «Київ більше не прийматиме львівське сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі