вівторок, 19 лютого 2008 07:14

Києву не вистачає аварійників

У Києві скорочують кількість аварійно-рятувальних служб. Про це повідомив у п"ятницю на засіданні колегії міськдержадміністрації начальник міського управління надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний. Він зазначив: лише із приміщень Шевченківського району виселили чотири аварійно-диспетчерські служби "Київгазу" — на вул. Чапаєва, 20, пров. Михайлівському, 9а, 9б, вул. Толстого, 8а. Це послабило систему безпеки району.

— Сьогодні в місті працює 70 рятувальників. Маємо чотири машини. Через затори на дорогах не завжди встигаємо на виклики. Із сотні скарг, які отримуємо щодня, виїжджаємо лише на десять. Інших консультуємо по телефону, — каже Віталій Пшеничний.

У товаристві "Київгаз" працює лише три пункти аварійних баз — у Голосіївському, Деснянському та Подільському районах. Вони обслуговують усе місто.

Керівник "Київгазу" Сергій Слєпкань наголошує: газівникам необхідно ще сім пунктів аварійних бригад.

— Якщо служба застряне у пробці й спізниться на виклик, це може призвести до аварії. Нещодавно така сталася у Дніпропетровську. Тоді за все відповідатиме "Київгаз", — каже Сергій Слєпкань.

Товариство "Київводоканал" має 16 пунктів аварійних бригад, необхідно створити стільки ж. Нині вчасно реагувати на виклики рятувальники можуть лише у Дніпровському, Печерському, Подільському та Святошинському районах міста.

У "Київенерго" запевняють: рятувальників тут вистачає.

Зараз ви читаєте новину «Києву не вистачає аварійників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі