За останні півроку кияни почали споживати менше традиційного чорного хліба.
Торгові замовлення на хліб "Український" зменшилися за півроку приблизно на 6%. Натомість хлібокомбінати почали випікати більше хліба з домішками.
У КП "Київхліб" кажуть, що це відбувається не через появу нових хлібопекарень.
— Жителі столиці почали більше заробляти й можуть собі дозволити купити хліб, який коштує більше двох гривень, — переконана прес-секретар підприємства "Київхліб" Іванна Сойко. — Тим паче, в нас щоразу з"являються новинки.
У місті побільшало покупців, які переходять із традиційного "Українського" на кукурудзяний, білоруський, заварний, голландський, почайнівський, щекавицький та на хліб із салом і цибулею, які коштують дорожче — як мінімум більш ніж 3 грн за кілограм.
Столичні комбінати "Київхліба" випускають щодоби близько 700 т хлібобулочних виробів. Добова норма на одну людину — 250 г. Щомісяця людина споживає 7 кг хліба.
Коментарі