субота, 13 жовтня 2007 07:11

Кияни віддають перевагу хлібові з домішками

За останні півроку кияни почали споживати менше традиційного чорного хліба.

Торгові замовлення на хліб "Український" зменшилися за півроку приблизно на 6%. Натомість хлібокомбінати почали випікати більше хліба з домішками.

У КП "Київхліб" кажуть, що це відбувається не через появу нових хлібопекарень.

— Жителі столиці почали більше заробляти й можуть собі дозволити купити хліб, який коштує більше двох гривень, — переконана прес-секретар підприємства "Київхліб" Іванна Сойко. —  Тим паче, в нас щоразу з"являються новинки.

У місті побільшало покупців, які переходять із традиційного "Українського" на кукурудзяний, білоруський, заварний, голландський, почайнівський, щекавицький та на хліб із салом і цибулею, які коштують дорожче — як мінімум більш ніж 3 грн за кілограм.

Столичні комбінати "Київхліба" випускають щодоби близько 700 т хлібобулочних виробів. Добова норма на одну людину — 250 г. Щомісяця людина споживає 7 кг хліба.

Зараз ви читаєте новину «Кияни віддають перевагу хлібові з домішками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі