вівторок, 22 червня 2021 18:21

Кияни потерпають від смогу. Столиця на другому місці "брудного" рейтингу

Кияни потерпають від смогу. Столиця на другому місці "брудного" рейтингу
Кияни потерпають від смогу, який огорнув столицю сьогодні. . Фото: Віталій Носач, "РБК-Україна"

У вівторок, 22 червня, Київ посів друге місце в рейтингу міст за рівнем забруднення повітря. Індекс забруднення становив 121 за норми 50.

Це підтверджують дані світового рейтингу чистоти повітря Iqai.

На першому місці опинилося місто Дакка, Бангладеш. Показник забруднення повітря - 152.

На двох постах спостереження якості повітря в Києві зафіксували підвищення концентрацій пилу, повідомило Управління екології та природних ресурсів КМДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека й пилові бурі: українців здивували прогнозом

"За даними космічних спостережень, над Лівобережною частиною України зафіксовано пилову бурю "Астраханський суховій". Явище зачепило Київ і стало причиною підвищених показників пилу на постах моніторингу, - ідеться в повідомленні.

Для здорових людей такий смог є небезпечним. Речовини, які він містить, можуть провокувати сонливість, млявість, знижувати активність. Також він пригнічує нервову систему, пише "Сьогодні".

Людям із захворюваннями дихальної системи радять надівати респіратори, у приміщеннях зачиняти вікна і вмикати очищувачі повітря. А також скасувати спортивні заняття просто неба.

Смог огорнув Києв приблизно о 12:00 22 травня через сильну спеку. Небезпечне погодне явище спостерігається в усій столиці. Кияни скаржаться на пирхоту в горлі й утрудненість дихання.

Пилову бурю також помітили на Полтавщині й в інших регіонах Лівобережжя. Згодом пилом затягнуло Чернігівщину.

Зараз ви читаєте новину «Кияни потерпають від смогу. Столиця на другому місці "брудного" рейтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі