четвер, 13 жовтня 2011 13:17

Кияни хочуть зробити столицю енергоефективною

Кияни хочуть зробити столицю енергоефективною

Київська міська адміністрація опублікувала на своєму сайті пропозиції киян щодо стратегії розвитку міста до 2025 року.

Досі триває збір пропозицій від мешканців столиці. Як повідомило управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації КМДА, основні джерела збору даних: електронний портал КМДА, кол-центр, протоколи колективних обговорень, інтернет-публікації громадян, експертів та організацій, письмові коментарі та коментарі у соціальних мережах (Facebook та Twitter).

Представники кол-центру системно збирають дані з опитування киян та консолідують їх пропозиції в єдину базу. З липня 2011 року вже зібрано декілька тисяч пропозицій від більш ніж 4000 киян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни вимагають церкви на дахах і гондоли на Русанівці

Пропозиції розділяють на прикладні та загальні. Прикладні на наступному етапі розподіляються на стратегічні та операційні. Збірка стратегічних пропозицій буде введена як доповнення у документ стратегії. Операційні ж пропозиції будуть передані до галузевих управлінь КМДА для реалізації.

Понад 30% внесених пропозицій після подальшого аналізу і доопрацювання представниками проектної команди будуть включені до Стратегії. Наприклад, з ініціативи киян було вирішено внести до неї новий напрям у розвитку міста – підвищення енергоефективності столиці, що раніше не передбачалося розробниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянам заборгували 49 мільйонів зарплати - КМДА

Крім того, після опрацювання стратегічних ініціатив, буде проведений конкурс на кращі пропозиції. Для цього їх передадуть для обробки в робочу групу, де вони будуть оцінюватись експертами. Відібрані ідеї та пропозиції узагальнять в кінці осені та запропонують на розгляд громадськості.

Відповідальність за виконання розробки проекту Стратегії розвитку Києва до 2025 року несе Головне управління економіки та інвестицій у Київській міській держадміністрації. Для реалізації проекту створено робочу групу як консультаційно-дорадчий орган. Вищим органом управління проектом є Громадська рада, до складу якої увійшли представники міської та центральної влади, великого та малого бізнесу, міжнародних організацій та ЗМІ, відомі українські експерти, діячі науки, культури та спорту, повідомляє управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Кияни хочуть зробити столицю енергоефективною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі