четвер, 03 липня 2008 07:09

Киянам видадуть картки на хліб

Із 15 липня у столиці може подорожчати хліб. Аби це не позначилося на малозабезпечених городянах, міська влада планує запровадити картки для адресної допомоги.

— За півроку збитки підприємств Київхліб і Київмлин становлять 100 мільйонів гривень. А річна дотація влади — удвічі менша. Подорожчали всі компоненти, з яких печуть хліб, а ціна на соціальні види — "Український", "Пшеничний", батон — не мінялася два роки, — говорить голова правління товариства "Хліб Києва" Ігор Мазурика, 44 роки. За його словами, із урахуванням мінімальної 10% рентабельності хліб "Український" має коштувати 3 грн 16 коп., "Пшеничний" першого ґатунку — 2 грн 68 коп., а батон вищого ґатунку — 2 грн 30 коп.

— Сьогодні у столиці дешевий хліб купують і багаті, і бідні — це неправильно. Допомога має бути виключно для малозабезпечених, — упевнений президент Всеукраїнської асоціації пекарів 46-річний Володимир Слабовський.

— Ми плануємо ввести соціальні картки для жителів. Вирахуємо цільові групи і допомагатимемо їм. Такий механізм найсправедливіший. Навіть якщо хліб подорожчає, це станеться не раніше, ніж введуть картки, — запевняє Василь Яструбинський з управління з питань цінової політики.

За словами Анатолія Голубченка з міськадміністрації, компенсацію отримають майже 40 тис. городян, чиї доходи не перевищують прожиткового мінімуму (607 грн). У першу чергу це будуть  пенсіонери з мінімальною пенсією 482 грн. Сума, вказана на картці, доки не відома, систему розробляють.

Учора зранку під Кабміном пікетували приватні пекарі. Вони привезли пусті візки для розвезення хліба, у руках тримали плакати з написом "Хліб не може бути дешевше, ніж зерно в ньому", "Дешевий хліб — дешева політика".

Зараз ви читаєте новину «Киянам видадуть картки на хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі