пʼятниця, 04 січня 2008 07:08

Киянам не вистачило дитячого шампанського

 

Одразу після Нового року міські маркети почали спішно поповнювати пусті полиці. 2 січня в торговельному центрі "Караван" (Оболонь) пустували прилавки з дорогим вином, дитячим шампанським і одноразовим посудом. 31-го грудня магазин працював до 22.00.

— О восьмій вечора 31 грудня з прилавків зникли яйця. А який без них салат олів"є? Не передбачили ажіотажу навколо основних продуктів! Довелося бігти, шукати в іншому магазині, — сердиться киянка Анна Лубчук, 43 роки. — Тому до Різдва я готуюся заздалегідь. Купую найнеобхідніше сьогодні.

Візочок продуктів, який Анна Лубчук викотила з "Каравану", обійшовся жінці в 600 грн.

Продавчиня молочного відділу Ірина Гнатенко, 25 років, підтверджує: яєць на всіх не вистачило. Окрім того, не було сметани, майонезу, вареної ковбаси.

— Мабуть, цього року у нас скуповувалося більше киян, аніж раніше. Черги були навіть біля делікатесів: червоної риби, ікри. Тортів теж до вечора не було — всі розмели, — сміється Ірина.

— За день продавали по тисячі пляшок дитячого шампанського "Шампусік". Торік такого і близько не було. Досі підходять, питають за нього, — каже Євген, продавець-консультант відділу алкогольних виробів у "Каравані". — Дивно, але вина купували так: переважно закарпатське берегівське вино "Ізабелла" (пляшка — 20 гривень) або ж — французьке вино "Монтмаїнс Шаблі" по 242 гривень.

"Метро" на просп. Московському (Петрівка) 31 грудня працював до 18.00. Тут найбільше розкуповували тверді сирий одноразовий посуд.

— Досі сири докладаємо. У деяких магазинах кілограм "Російського" вже коштує 57 гривень, а у нас — 35. Кажуть, сир дорожчатиме, тому й купують його так швидко, що не встигаємо викладати, — ділиться Раїса Опалій, 53 роки, продавчиня молочного відділу "Метро".

У цьому маркеті не обійшлося без передноворічних казусів. 31 грудня за 2 год. до закриття компанія з чотирьох 20-річних чоловіків почала святкувати в магазині.

— Відкрили в торговельному залі кілька пляшок горілки, упаковку томатного соку, пару банок маринованих грибів. Потім почули вигуки — "З Новим роком!", — розповідає Надія, продавчиня відділу мийних засобів. — Усіх вивела охорона. Заблокували їм картку клієнта. 2 січня усім чотирьом повідомили на роботу — що вони тут витворяли.

У "Фуршеті" на вул. Багговутівській (Татарка) помітили, що кияни купували на свята багато фруктів, авокадо і китайських груш.

— У грудні їх беруть, як правило, нечасто, — говорить касирка Лариса.

Дефіциту продуктів тут не було. Зате не вистачило карнавальних костюмів, останній купили 31 грудня о 19.00, за 3 год. до закриття магазину.

— Не лишилося навіть сантаклаусівських шапок. А їх було найбільше — кілька сотень, — зазначає працівниця "Фуршету" Оксана Клименко, 48 років.

Дитячого шампанського виготовили 215 тисяч пляшок


На Київському заводі шампанських вин "ГПУ" повідомили, що дефіцит дитячого шампанського справді був. Завод протягом 2007-го задовольнив попит на цей напій лише на 60%. 2006-го КЗШВ виготовив 285 тис. пляшок дитячого шампанського. А 2007 року — 215 тис.

Причина — зниження виробничих потужностей, зауважує перший заступник директора заводу Валерій Романський, 31 рік.

— Якщо звичайного шампанського під Новий рік ми виготовляємо у п"ять разів більше, ніж зазвичай, то дитячого шампанського — в десять разів більше, — розказує Романський. — Спеціальних розливних ліній для дитячого в нас нема. Тож розливаємо його на тих, що призначені для випуску звичайного ігристого вина.

Зараз ви читаєте новину «Киянам не вистачило дитячого шампанського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі