четвер, 27 березня 2008 07:01

Китайська іграшка заспівала українською

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  На презентації ”Чарівного горщика” з іграшкою бавиться 3-річна Марічка, донька депутата-”бютівця” Андрія Шевченка і ведучої телеканалу ”Інтер” Ганни Гомонай
На презентації ”Чарівного горщика” з іграшкою бавиться 3-річна Марічка, донька депутата-”бютівця” Андрія Шевченка і ведучої телеканалу ”Інтер” Ганни Гомонай

Першу україномовну іграшку "Чарівний горщик" для дітей до 3 років представили у вівторок у столичному Ляльковому театрі. Виготовила її американська компанія "Фішер-Прайс", українською озвучили у Великій Британії.

— Перший "Чарівний горщик" розмовляв англійською, його зробили п"ять років тому, — каже гендиректор компанії-дистриб"ютора "ТойДіКо Україна" Сергій Крижанівський. — 2006-го виготовили російсько- та польськомовні іграшки.

Крижанівський знімає з горщика фіолетову кришку і просовує всередину мікрофон. Іграшка може співати веселої української пісні, сміятися, рахувати до п"яти. У неї по боках — фігурні отвори, в які дитина просовує трикутник, коло чи зірочку. За це горщик "дякує" їй піснею. Іграшка може нагадати, яку фігуру треба покласти.

До зали заходить Іван Малкович, 46 років, директор видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га". Його син 20-річний Тарас склав вірші для пісні, яку виконує іграшка.

— Перекласти текст з англійської на українську було нецікаво і просто, — каже Тарас. — Пісенька виходила нудна.

— В "А-ба-ба-га-ла-ма-зі" працівників довелось відганяти від дитячої забавки, щоб ішли працювати, — каже Іван Малкович. — Думаю, "Чарівний горщик" сприятиме зростанню народжуваності.

У продажу іграшка з"явилася місяць тому, коштує 150 грн. За цей час у Києві купили майже 600 горщиків. Компанія планує продати 30 тис. іграшок.

3-річна Марічка, донька ведучої телеканалу "Інтер" Ганни Гомонай та депутата-"бютівця" Андрія Шевченка, показує рукою на іграшки в упаковці.

— Це не наші горщики! — вигукує.

Мати заспокоює доньку.

— У нас ця іграшка тиждень. Марічка з нею спить. А я піймала себе на тому, що співаю пісеньку з горщика.

На початку літа представлять іграшку "Розумне Цуценя" — для доросліших дітей. Його озвучили в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Китайська іграшка заспівала українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі