вівторок, 15 січня 2008 07:08

Кіра Муратова знімала фільм на Південному вокзалі

Кілька тисяч киян і приїжджих у суботу ввечері стали свідками зйомок художнього фільму на Південному залізничному вокзалі.

Сцени для картини "Забытая мелодия для шарманки" знімала українська режисерка Кіра Муратова, 73 роки. Світлотехніки довго виставляли софіти, потім огородили стрічкою доволі великий майданчик для знімальної групи. Він розташований поблизу кіосків, метрів за 20 від входу до Південного вокзалу. Потім прийшла Муратова з асистентами й операторами. Вона була вдягнена в старі сині джинси, фіолетовий светр, чорне довге пальто й такого ж кольору шапку-вушанку.

Працювали над двома сценами. Перша — звичайна масовка: як вокзалом шастають пасажири. Виконавців підбирали заздалегідь. Вони ходили, розмовляли по мобільниках, вдавали, що поспішають. Організатори зйомок платять за одну сцену від 50 до 100 грн, розказав "ГПУ" Олег, один із акторів-початківців.

Потім відзняли другу сцену — як двоє дітей стоять біля кіоску й довго замріяно розглядають розставлені за скляною вітриною статуетки. Малі одягнені бідно. 12-річна дівчинка в старому зеленому пальті й волохатій шапці з двома довгими "вухами". Хлопчик — у порваному ззаду комбінезоні.

— Напевне, фільм буде про кінець 90-х. Бо тепер навіть діти-безпритульні не одягаються так бідно, як ці малі актори, — зауважує, показуючи на дітлахів, киянин Ігор.

За 2 год. зйомок режисерська група встигла "провести" кілька пасажирських експресів: дніпропетровський, одеський і харківський. А сцену з дітьми знімали під оголошення про відбуття поїзду "Буковина" сполученням Київ — Чернівці.

Муратова переважно сиділа за режисерським місцем і спостерігала за планом із кінокамери на ноутбуці. Разів зо два вставала й ходила знімальним майданчиком. Навіть посварилася з оператором.

Місце зйомок пильнували до десяти міліціонерів й охоронці вокзалу.

Зараз ви читаєте новину «Кіра Муратова знімала фільм на Південному вокзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі