середа, 28 листопада 2007 07:05

Кава в автоматах подорожчала на 50 копійок

Днями подорожчали кавові напої в автоматах компанії "Нескафе", які встановлені в супермаркетах і поблизу станцій метро.

Якщо раніше, приміром, в автоматі у супермаркеті "Фуршет" на Воскресенці звичайна кава коштувала 1,5 грн, то тепер — 2 грн. Міцна кава до подорожчання була по 2 грн, а тепер — 2,5 грн. Інші напої, наприклад, моккачіно, зросли в ціні найбільше — до 3 грн.

Приклеєна до автомата записка пояснює: усе подорожчало через підвищення курсу євро. Аби й надалі готувати якісні напої з інгредієнтів, які завозять із країн Європи, фірма змушена підняти ціну.

— Інгредієнти подорожчали після того, як у всьому світі зросла в ціні олія. Саме її світові фірми використовують для приготування сумішей для апаратів. Наше підприємство й надалі закуповує усі товари для автоматів у країнах Європи — Франції, Італії, Швейцарії, Португалії та Німеччині. Я не хочу економити на якості, купувати дешеву бурду. Подорожчав бензин, це вплинуло на вартість обслуговування. Тому вирішив пояснити клієнтам причини подорожчання, — пояснює "ГПУ" Сергій Демиденко, 24 роки, приватний підприємець, власник кількох десятків кавових апаратів у місті.

Ціни на каву в апаратах зросли у всьому місті. У маркетах "Метро", наприклад, найдешевша кава вже давно коштує 2 грн. Але пояснення, чому товар став дорожчим, поки що приклеїв до своїх автоматів лише Сергій Демиденко.

Зараз ви читаєте новину «Кава в автоматах подорожчала на 50 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі