четвер, 01 листопада 2007 07:08

Касирка вдруге врятувала обмінник

 

— Ой, а ви чули, що тут було? Стріляли пару раз, а касирку вбили! — схвильовано говорить про напад на місцевий валютний обмінник чоловік похилого віку, який торгує яблуками на Лук"янівському ринку. Називатися не хоче. Каже, що боїться.

Напад стався у вівторок о 13.30, в людному місці неподалік Лук"янівки. Обмінник розташований на вул. Дегтярівській, 7, у приміщенні колишнього Лук"янівського трамвайного депо.

Нападникові не вдалося забрати гроші. Йому перешкодила касир.

Хвилин за десять після спроби пограбування місце нападу оточили півсотні міліціонерів. Дільничний обійшов місцевих торговців, розпитував, складав протоколи. Саме від нього продавчиня хлібного кіоску Наталія Моцарська, 42 роки, дізналася деталі нападу. Місце, де вона торгує, за 10 м від обмінника.

— Дільничний розповідав, що о пів на другу до обмінника зайшли двоє чоловіків. Перший нібито хотів обміняти гроші. А другий у цей час витяг пістолет, направив дуло на касирку, крикнув: "Давай деньги!". Та дівчина — молодець, не розгубилася! Миттєво захлопнула віконце й викликала охорону. Злочинці злякалися та втекли, — розповідає Наталія Моцарська "ГПУ".

Місцеві торговці пригадують, що обмінник на Дегтярівській, 7 хотіли пограбувати півроку тому. Касирка й тоді перешкодила нападу. Кажуть, коли жінка виходила з кабінки, її вдарив по голові невідомий. Їй вдалося забігти всередину, а нападник утік.

Аби потрапити до обмінника, слід зайти в металеві двері, піднятися сходами, кілька метрів пройти темним коридором. Поруч із обмінником є ще один. На нього не нападали жодного разу — віконце виходить на вул. Дегтярівську, де завжди людно.

Продавці розповідають, що міліція розшукує високого кремезного 25–30-річного чоловіка, одягненого в синій спортивний костюм.

У прес-службі київської міліції "ГПУ" повідомили, що кримінальної справи не порушували. Нападу не було — лише невдала його спроба.

Днями заступник міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко заявив, що пограбування банківських відділень у Києві — справа рук наркоманів.

Зараз ви читаєте новину «Касирка вдруге врятувала обмінник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі