четвер, 12 червня 2008 07:10

Каштан зламав два стовпи

  Роботи з відновлення порядку на вулиці Володимирській тривали півночі. Після падіння лампи на ліхтарях не побились і горіли ще з годину
Роботи з відновлення порядку на вулиці Володимирській тривали півночі. Після падіння лампи на ліхтарях не побились і горіли ще з годину

Гілка каштана впала на лінії електропередач поблизу будинку N4 на вул. Володимирській, що в центрі столиці.

Під її вагою звалилися два ліхтарні стовпи. Один із них упав на дорогу, інший — на ріг будинку N4. Пригода сталася в суботу близько 23.00. Ніхто не постраждав. Зі слів працівників районного "Зеленбуду", причиною аварії був сильний вітер.

— Гілка дуже довга, має зо 30 сантиметрів у діаметрі. Всередині була гнила, через те й упала. Її ж ніхто не підрізав спеціально. Стовпи в цьому місці не залізобетонні, а металеві, тому й рухнули, — каже "ГПУ" Едуард Фрегер, 73 роки, завідувач відділу Шевченківського районного "Зеленбуду".

— Аварія сталася через метеоумови. Того вечора в центрі був сильний вітер, — розповідає "ГПУ" черговий Київміськсвітла.

За словами Миколи Вдовенка, 64 роки, начальника експлуатаційно-технічного району N3 КП "Київміськсвітло", в понеділок увечері на місці пригоди все відновили:

— Будинку нічого не сталося — стовпи просто повисли на дротах. Вони кріпляться на бетоні, кожен прикручують чотирма болтами. Замінити один ліхтарний стовп у середньому коштує 500–600 гривень.

За словами "зеленбудівців", зламаному дереву приблизно 60 років. Едуард Фрегер каже, підприємство ще не вирішило, чи потрібно повністю спилювати дерево, від якого відчахнулася гілка.

Три тижні тому "зеленбудівці" зрізали на Володимирській поблизу будинків N6 і N8 три каштани. Спеціалісти визначили: два були сухі, а третє — трухляве. Дерева були довгожителями, мали по 60 років.

— Каштанам зараз у місті взагалі важко — вони не витримують теперішньої екології. Молоді не приживаються, гинуть, — говорить Фрегер.

31 травня ліхтарний стовп упав на вулиці Антоновича (Горького). Аварія сталась через те, що вантажівка зачепила тролейбусний кабель, той обірвався і потягнув електричну опору. При в"їзді на Антоновича немає знака-обмеження щодо максимально допустимої висоти транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Каштан зламав два стовпи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі