середа, 05 вересня 2007 07:01

Картину з кришок у ботсаду зробив "Горшочник"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Орнамент укладено з близько тисячі кришечок
Орнамент укладено з близько тисячі кришечок

В університетському парку ім. Фоміна на прохідній алеї біля входу красується витвір із різнокольорових кришок різноманітної форми. Усі — з-під різних пляшок. Заглиблені в землю, вони утворюють цікавий та химерний візерунок. Переважають чотири кольори (червоний, синій, жовтий та зелений).

Малюнок змінюється. Якщо на нього дивитися з різних боків, то нагадує квіти або метеликів. Місцеві продавці називають шедевр із кришок фрескою.

— А-а, та фреска? Вона вже давно тут. Мені дуже подобається, — говорить продавщиця гарячої випічки "Форнетті", киваючи в бік невеликої ділянки з кришками.

40-річний Сергій, який торгує книгами навпроти, каже: відвідувачі вважають, що це колективний витвір мистецтва. Але насправді візерунок виклав 44-річний митець. Він займається дизайном глиняних глечиків.

— Його знайомі називають між собою "Горшочником". Цей чоловік кілька років жив у Києві, а потім виїхав на батьківщину, в Одесу. Я часто з ним спілкувався. Якось він зібрав кришки в саду, а смітника поряд не було. От він і виклав якісь квіти, а відвідувачі підхопили і продовжили його справу, — пригадує Сергій.

Якраз під час нашої розмови біля візерунка зупинилися два чоловіки середнього віку. Вони голосно радилися, куди найкраще підійдуть сині кришки з-під щойно випитих пляшок мінеральної води.

Найбільше у візерунку пивних кришечок.

— А чого ви дивуєтеся? Бо біля парку — університет. Студенти часто тут прогулюють пари, п"ють пиво, — каже продавець Сергій.

Місцеві двірники візерунок не чіпають. Лише збирають там сміття й недопалки.

Керівництво ботанічного саду не збирається вичищати ділянку від кришок.

— Малюнок на цьому місці вже більше року. Я помічав, що відвідувачам він подобається. Вони зупиняються, розглядають картинки, — розповідає "ГПУ" директор університетського парку імені Фоміна Володимир Соломаха, 52 роки. — Там було раніше місце продажу квітів. Якщо ці кришки не заважатимуть реконструкції, яка зараз іде в парку, то ми не будемо їх виколупувати з землі.

Автор фрески не хоче говорити з журналістами про свій витвір. Пояснює це тим, що він — доволі знаний дизайнер і не хотів би "світитися" на такій роботі.

Зараз ви читаєте новину «Картину з кришок у ботсаду зробив "Горшочник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі