понеділок, 06 квітня 2020 18:46

Карантин у Києві: де можуть оштрафувати за перебування без маски

Карантин у Києві: де можуть оштрафувати за перебування без маски
У КМДА пояснили умови карантину. Фото: Reuters

У КМДА пояснили, де не можна перебувати без захисної маски.

У столиці під терміном "громадське місце" розуміються території загального користування. Це вулиці, майдани, площі, бульвари, проспекти, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки, сквери та майданчики, підземні переходи, парки, рекреаційні зони, сади, пляжі, кладовища, повідомляє пресслужба Київської міськдержадміністрації.

Без масок не можна бути у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ, підприємств, установ та організацій. Це стосується закладів торгівлі всіх форм власності, готелів, гуртожитків, вокзалів та аеропортів.

Не можна бути без маски в транспорті, на зупинках, прибудинкових територіях, територіях будівель і споруд інженерного захисту, підприємств, установ, організацій та на закріплених за ними територіях на умовах договору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко придумав, як безхатченкам дотримуватися карантину

Заборонено перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

"Також нагадуємо, що заборонено користування дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах і на прибудинкових територіях, а також користування сміттєпроводами у житлових будинках", - наголосили в КМДА.

Поліція взяла під охорону київський Гідропарк. Сьогодні зранку це спричинило конфлікт. Туди прийшла група молодих людей, що вимагали пропустити їх. За словами молодиків, обмежувати пересування незаконно.

Зараз ви читаєте новину «Карантин у Києві: де можуть оштрафувати за перебування без маски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі