вівторок, 30 вересня 2008 19:28

Із подільського фонтану зняли списи

Три схилені один на одного козацькі списи та дзвін поміж ними зняли в понеділок з фонтана біля Гостинного двору на Контрактовій площі комунальники.

Бронзові списи та дзвін встановили над фонтаном 2005-го, після помаранчевої революції. Районна влада пояснює: почали реконструкцію фонтана. Усю площу навколо огороджено. Комунальники кажуть, роботи триватимуть до 15 листопада.

— Аби зробити реконструкцію, металеві конструкції довелося знести. Це були три списи, колесо та дзвін. Але зрозумійте, це не був жодний пам"ятник! Колись, 2005-го, ту триногу невідомо хто встановив. Ми її відтоді не чіпали, доки не почали реконструкції, — пояснює "ГПУ" Олексій Скрибченко, 49 років, директор Подільського комунального підприємства з утримання зелених насаджень.

Із його слів, новий фонтан на Подолі буде красивішим і сучаснішим.

— Там потоки води литимуться в кілька рівнів, струмки падатимуть з різної висоти. Дно зробимо гранітним, поставимо ліхтарі. Увечері працюватиме кольорова підсвітка. Подібним чином ми реконструювали нещодавно фонтан у Куренівському парку, — обіцяє Скрибченко.

Комунальники кажуть, новий фонтан на Контрактовій з"явиться ще до заморозків.

Зараз ви читаєте новину «Із подільського фонтану зняли списи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі