четвер, 24 квітня 2008 07:10

Із Павлівки евакуювали 44 дитини

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Рятувальники гасять у вівторок зотлілі залишки на згарищі у дитячому відділенні психіатричної лікарні на Куренівці
Рятувальники гасять у вівторок зотлілі залишки на згарищі у дитячому відділенні психіатричної лікарні на Куренівці

У вівторок в обід 13 пожежних машин і півсотні рятувальників з"їхалися на територію психіатричної лікарні ім. Павлова на вул. Фрунзе, 103а на Куренівці.

У дитячому відділенні закладу з невідомих причин загорілося технічне приміщення на першому поверсі. Горілим тхнуло за 200 м. Над лікарнею стояв стовп диму. Від пожежних автомобілів до лікувального корпусу розтягли пожежні рукави. Рятувальники розрубували сокирами залишки меблів у задимленому приміщенні, викидали їх у двір. Розбираючи напівзотлілі завали у підсобці, вогнеборці знайшли мертвого Анатолія Дорошенка, 70 років. Він працював начальником відділу експлуатації лікарні.

До приїзду пожежників медики підготували дітей для термінової евакуації. Кожному дали по ковдрі, аби закутатись і не вдихати диму.

— У дитячому відділенні 44 пацієнти віком від трьох до 12 років. На час пожежі вони перебували на третьому й четвертому поверхах приміщення. Ми усіх евакуювали, — розповідає "ГПУ" Олександр Музиченко з Головного управління МНС Києва.

— Діти й медперсонал не постраждали. Їх перевели до конференц-зали в сусідньому корпусі. Вони нагодовані, зігріті. Зараз дивляться мультики, слухають музику. Бачив, що водять хороводи — уже заспокоїлись. Коли дітей виводили з приміщення, то вони цікавились пожежними машинами. Але все обійшлося, — каже "ГПУ" В"ячеслав Мішиєв, 50 років, головний лікар лікарні ім. Павлова.

Журналістам поспілкуватися з дітьми не дозволили.

У згорілому підсобному приміщенні, окрім меблів, зберігали поламані телевізори, комп"ютери, електроприлади, дитячий одяг, взуття та іграшки.

— Не уявляю, чого Анатолій не вийшов із кімнати, коли вона загорілася? Чоловік він був відповідальний, спокійний. За тих півроку, що я керую Павлівкою, жодного разу не бачив його нетверезим, — додає Мішиєв.

Помічник покійного каже, що той спиртного не вживав, але курив. Часто скаржився на підвищений тиск. Причиною пожежі міг бути ввімкнений паяльник, припускає.

— Як, Дорошенко згорів? — хапається за голову Надія Макаричева, 50 років, працівниця закладу. — Всі його називали саме Дорошенком.

Головлікар В"ячеслав Мішиєв говорить, знищене вогнем обладнання не мало цінності.

— Згоріли ті предмети, які загиблий майстер ремонтував десятки разів і знову повертав у експлуатацію, — каже.

Адміністрація лікарні відправить на кілька днів усіх дітей до батьків. За цей час приміщення добре провітрять. Де і хто ховатиме загиблого майстра — невідомо. Анатолій Дорошенко був самотньою людиною.

Зараз ви читаєте новину «Із Павлівки евакуювали 44 дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі