четвер, 22 листопада 2007 07:06

Із мосту Патона викрутили 200 лампочок

Минулого тижня невідомі викрутили на мосту Патона дві сотні лампочок освітлення.

Днями про це повідомив генеральний директор "Київавтодору" Георгій Глінський, 55 років.

— Загалом у місті викрутили лампочок на півмільйона гривень. Лише минулого вівторка вночі на мосту Патона зняли їх 204. Найцікавіше, що лампочки не забрали. Їх повантажили до люльки, яку використовують для огляду моста знизу. Потрапити туди  неможливо. Ми не зможемо дістати лампочки без альпініста, — каже Георгій Глінський.

Слухаючи доповідь Глінського, мер Києва Леонід Черновецький припустив, що це може бути провокацією, влаштованою опонентами-"бютівцями".

— Не виключено, що в цій крадіжці замішана міліція, адже вона має охороняти міст. Так просто лампочки винести неможливо, — переконаний перший заступник столичного голови Анатолій Голубченко. — Мости — стратегічні об"єкти, їх треба охороняти. Та згідно з постановою Кабміну, охороняють лише міст Патона.

Нині в мерії думають над тим, як організувати відеонагляд і охорону мостів. Аби виключити в подальшому такі крадіжки, на охорону мостів треба виділяти гроші з місцевого бюджету. На охорону всіх київських мостів щороку потрібно 7,5 млн грн. Анатолій Голубченко переконаний: це не надто значні кошти. Зате вони припинять випадки вандалізму.

Зараз ви читаєте новину «Із мосту Патона викрутили 200 лампочок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі