понеділок, 13 жовтня 2008 19:13

Із книжок побудують браму

16 жовтня у сквері неподалік Золотих Воріт у центрі міста будуватимуть споруду із книжок. Подію організовує молодіжна фундація при ЮНЕСКО. Захід називатиметься "Книжкова брама".

— Кожен може принести книгу. Наприкінці дня з них ми побудуємо браму. Потім учасники фотографуватимуться біля неї. Принесені видання відвеземо до Полтавської обласної дитячої бібліотеки імені Панаса Мирного. Зараз заклад захоплений рейдерами. Вони хочуть побудувати на його місці торговельний центр. У бібліотеці зірвана підлога, книжки використовують як макулатуру, — розповідає "ГПУ" організатор заходу Ганна Чуйко, 46 років.

До Золотих Воріт прийдуть актори та співаки: Ольга Сумська, Ада Роговцева та Святослав Вакарчук. Розповідатимуть про улюблені книги.

Молодіжна фундація ЮНЕСКО в Україні закликає столичні бібліотеки та школи також збирати книги для полтавської дитячої бібліотеки. Жителі міста, які не прийдуть до Золотих Воріт у четвер, можуть принести книги до бібліотеки імені Лесі Українки на вул. Тургенєвській, 83–85, до Центральної Національної бібліотеки України для дітей, що на вул. Баумана, 60, на Нивках, або до бібліотеки "Молода гвардія" на просп. Повітрофлотському, 10.

У четвер збирати книги неподалік Золотих Воріт розпочнуть о 15.00.

Зараз ви читаєте новину «Із книжок побудують браму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі