вівторок, 21 грудня 2010 18:21

Із центру Києва і метро виженуть усі кіоски

Із центру Києва і метро виженуть усі кіоски

Столична влада до травня наступного року має намір зменшити кількість ларьків у Києві з 10,7 тисячі до 6-7 тисяч.

Про це заявив заступник начальника Головного управління архітектури Андрій Лавриш, пише "Сегодня".

Він наголосив, що в першу чергу кіоски зникнуть з центру міста, а до Євро-2012 наведуть порядок у розміщенні МАФів у 1, 5-кілометровій зоні НСК "Олімпійський".

Лавриш додав, що зараз вирішального значення набуває потреба запровадити законну схему розміщення кіосків, адже сьогодні лише 10% з них працюють легально, повідомляє прес-служба КМДА.

Робоча група з вивчення ситуації з МАФами, визначила, що у першу знесуть ятки, встановлені під час дії мораторію або за підробленими документами; у зоні регулювання забудови 1-ї категорії.

Також демонтують ларьки, відносно яких є обґрунтовані скарги громадськості, які знаходяться у зелених зонах, у місцях розміщення культових споруд та пам'яток архітектури,поряд зі школами, дитячими садками та іншими дитячими та молодіжними закладами.

За словами Лавриша, це дозволить через 9-10 місяців побачити нове обличчя столиці, і до Євро-2012 місто матиме сучасний європейський вигляд.

Нагадаємо, у Януковича придумали, як ліквідувати 70% кіосків у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Із центру Києва і метро виженуть усі кіоски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі